Reprezentativka Srbije Renata Vilov, sjajno je odigrala na nedavnom seniorskom ekipnom  kuglaškom Šampionatu sveta u Detenhajmu u Nemačkoj u četvrtfinalu protiv, kasnije, šampionki Nemica i  malo je nedostajalo da ih kuglašice Srbije eliminišu! Protivnica je srušila dve „devetke“ u finišu posledeg seta i preokrenula ishod:

– Nikada nismo bile bliže medalji, ali je nedostajalo malo sportske sreće, koja je izuzetno važna u sportu. Zadovoljna sam kako sama igrala na šampionatu, iako negde u meni i dalje tinja da delić krivice snosim i ja – istakla je Renata Vilov koja je u tom meču oborila sjajnih 628 čunjeva, blizu ličnog rekorda od 634 čunja.

Posle gašenja subotičkog Pionira, u minuloj sezoni  igrala je u Austriji za klub KSK iz Viner Nojštata, koji se takmičio u Bundes ligi (drugi rang).  U novoj sezoni prešla je „Post 1036“ iz Beča koji igra u elitnom rangu, Super ligi Austrije  i ima dve vicešampionske titule – 2009-2010. i 2010-2011. Ove godine je proslavio deceniju uspešnog rada…

Povezana vest:  KUGLANJE, „Poštanska štedionica“ u četvrtfinalu Lige šampiona, častan oproštaj Nišlija

– KSK je ispunio cilj, zauzeo je osmo mesto u Bundes ligi i  nije ispao.  Bez obzira na borbu za ostanak i teške mečeve,  minula sezona u KSK ostaće mi u lepoj uspomeni. Bila sam sjajno primljena, publika me je „usvojila“ i bila mi je velika podrška, tako da je rastanak bio težak. Uprava KSK mi je naglasila da kada god poželim mogu da se vratim.  Ostavila sam im novi rekord kuglane od 594 čunja, stari je bio 560 i ukupno sam, po proseku, bila treća igračica Bundes lige a na domaćim kuglanama – prva. Dešavalo mi se u nekim utakmicama  da moram da „jurim“ zaostatak i od 150 čunjeva – istakla je Renata Vilov.

Povezana vest:  HOKEJ NA LEDU, Selektor Janković: Nikada nisam bio deo bolje grupe

Interesantno da, kada je oborila rekord kuglane (594) u  septembru prošle godine  pobedila je rivalku za  127 čunjeva ali je njena ekipa izgubila sa 6:2 u igračkim poenima.  Imala je treći prosek u Bundes ligi od 554,59 čunjeva po utakmici i odigrala 17 mečeva. Na gostovanju najbolji rezultat joj je bio 585 čunjeva protiv KSV Beč.

Novi klub „Post 1036“ je prošle sezone bio četvrti u  Super ligi. Od inostranih igračica uz Rentu Vilov igraće i Slovakinje Katarina Valigurova i Dagmar Kiselicova a u timu su i austrijske reprezentativke Natali Nojbauer i Liza Šetecka koja je i kapiten ekipe.

– Imaju svoju kuglanu u Beču i odlične uslove. Treniraću u Bačkoj Topoli, a na utakmice ću ići petkom. Ta putovanja malo komplikuju život, moraš dobro da uskladiš obaveze. Živim na Paliću i bilo bi lepo da u Subotici ima kuglana,  jer bi mi to mnogo olakšalo organizaciju treninga.  Subotica ima blistavu kuglašku prošlost, posebno u ženskom kuglanju, i sramota je da nema  kuglanu.

Povezana vest:  SVETSKO PRVENSTVO, KLIZANJE, Nagasu neočekivano prva posle kratkog programa

Pred Renatom Vilov, prvakom Srbije 2013. pojedinačno-  klasik a 2014. pojedinačno za kombinaciju i nekadašnjom prvotimkom subotičkog Pionira, osvajača od 14 šampionskih „zvezdica“, su novi izazovi na austrijskim stazama:

– Prelazak u novi klub je uvek jak motiv da se dokažeš i pružiš još bolje partije. U „Postu 1036“ je dobra konkurencija, od šest igračica koje konkurišu za prvi sastav, pet igraju za neku reprezentaciju i  mislim da možemo da se upustimo u borbu za sam superligaški vrh – uverena je Renata Vilov.