Uoči starta domaće sezone malokalibarskim oružjem, koja sledećeg vikenda počinje prvim kolom Kupa SSS u Novom Sadu, stručni štab Streljačkog saveza Srbije je održao sastanak na kome je analizirao planove za narednih nekoliko meseci.

Uz sportskog direktora SSS Dragana Markovića, članove stručnog štaba Dragana Donevića (selektor za pušku i šef stručnog štaba), Jasnu Šekarić (selektor za pištolj), Ivana Manojlovića (koordinator juniorskih kategorija), Sašu Ikera (juniorske kategorije puška) i Stefana Višekrunu (juniorske kategorije pištolj), sastanku je prisustvovao i tehnički direktor SSS Nikola Marić.

Još jednom je analiziran vrlo uspešan prvi deo sezone, tokom koga su srpski strelci blistali na Evropskom prvenstvu i osvajali medalje na turnirima Svetskog kupa.

Povezana vest:  KUGLANJE, Čaluković 611 čunjeva u Bačkoj Topoli

Finalizovani su planovi za predstojeća takmičenja, Svetski kup u Bakuu, Evropske igre u Krakovu, juniorska međunarodna takmičenja…

U predstojećem periodu još veća pažnja biće posvećena juniorskim kategorijama i dogovorene nove akcije za mlađe kategorije. Već godinama unazad SSS organizuje zajedničke pripreme juniorskih reprezentativaca pred velika takmičenja, a za ovu letnju sezonu planirana su češća okupljanja i zajedničke mini pripreme kandidata za omladinski nacionalni tim.

Jasna Šekarić, koja je krajem prošle godine, imenovana za selektora za pištolj, sumirajući utiske u proteklih nekoliko meseci, kaže:

-Dugo sam u streljaštvu, što kao takmičar, što kao trener, ali pozicija selektora je ipak jedno novo iskustvo i novi izazov. Svi članovi stručnog štaba su me izuzetno dobro prihvatili i imamo odličnu saradnju.

Povezana vest:  KUGLANJE, Jedinstvo iz Novog Bečeja i Dolina iz Padine u četvrtfinalu Kupa Srbije

Govoreći o kratkoročnim i dugoročnim planovima, Šekarićeva ističe:

-Prioritet je rad sa mlađima. Godinama unazad izlaze nove generacije vrlo dobrih strelaca puškom, ali u disciplinama pištoljem nije bilo tako. U skorije vreme se primećuje napredak. Akcije Streljačkog saveza Srbije, u kojoj su klubovi po beneficiranim cenama mogli da nabave pištolje, su dale te pozitivne efekte. Na prethodnom Evropskom prvenstvu malo je nedostajalo da imamo finaliste u juniorskim disciplinama pištoljem. Moramo da radimo na tome da zadržimo taj zamah, i da stvaramo nove kvalitetne strelce pištoljem koje će naslediti sadašnju sjajnu generaciju seniorki i seniora.

Povezana vest:  Ministarka Alisa Marić poželela sreću šahistima na Olimpijadi

Kad je reč o aktuelnostima vezanim za seniorsku reprezentaciju, pre par dana je objavljena lista kvalifikovanih strelaca za Evropske igre, na kojoj je deset srpskih takmičara. Među njima je i reprezentativka pištoljem Brankica Zarić, koja će ipak propustiti Igre. Pred njom je pauza što se takmičenja tiče, s obzirom da je u drugom stanju.

Kvote za Evropske igre glase na ime strelaca, nisu vlasništvo nacionalnih saveza i olimpijskih komiteta, kao što je slučaj sa Olimpijskim igrama, pa ne postoji opcija da neko zameni Brankicu Zarić. Tako će naša jedina predstavnica u takmičenjima pištoljem za dame biti Zorana Arunović.

Foto: Streljački savez Srbije