Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije i Institut za kardiovaskularne bolesti „Dedinje“ potpisali su Sporazum o osnovama saradnje u oblasti naučnoistraživačkog rada, razvoja medicine sporta i zdravstvene delatnosti.

Osnovni cilj Sporazuma, potpisanog od strane Milana Savića, direktora Zavoda za sport i medicinu sporta RS i prof. dr Milovana Bojića, ispred IKVB „Dedinje“, jeste dalji rad na poboljšanju zdravstvene zaštite naših vrhunskih sportista u domenu sportske kardiologije. To će, na prvom mestu, značiti da će visokospecijalizovani eksperti Instituta zajedno sa lekarima Zavoda rešavati eventualne zdravstvene probleme srpskih sportista, pre svih reprezentativaca, olimpijskih kandidata i stipendista.

Povezana vest:  STRELJAŠTVO, Grgić nadmašio Mikeca, dupla pobeda porodice Sebić na gradskom prvenstvu

„Vrhunski sportisti su najbolji ambasadori Srbije i naša obaveza je da se o njima staramo na profesionalan i način na koji oni, kao takvi, zaslužuju. Zadovoljstvo mi je što smo sklopili saradnju sa IKVB „Dedinje“ i što će vrsni stručnjaci ukrstiti svoje znanje i umeće u cilju pružanja podrške našim sportistima na putu do novih uspeha“, istakao je direktor Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije, Milan Savić.

Povezana vest:  SQUASH, Srpski juniori odlični u Sloveniji

Osim zajedničkog lečenja sportista, ovom saradnjom dve ustanove se obavezuju i na međusobnu edukaciju mladih lekara iz oblasti koje su od obostranog interesa, kao i na rad na zajedničkim naučno-istraživačkim projektima.

Foto: Luka Stojanović