zavarko 2

KUGLANjE

Svetske zvezde na turniru u Bečeju

 

Na turniru „Zlatne zvezde Bečej mastres 2011“ koji će se odigrati 6. marta na novoj kuglani u Bečeju u Sport kafeu, okupiće se 16 igrača, među kojima i dvosturki svetski šampion i svetski rekorder srpski reprezentativac Vilmoš Zavarko, pobednik Svetskog kupa Ivan Čeh (Slovačka), brojni reprezentativci iz Hrvatske, Mađarske, Makedonije, Slovenije… Uz Zavarka, od srpskih asova igraće još Daniel Tepša, Tibor Sel i Robert Ernješi, a organizatori su dali priliku da pokažu šta znaju i najmlađim srpskim kuglašima i kuglašicama, Čabi Zavarku, Norbertu Ernješiju, Hermini Lukač i Milani Pavlic.

Povezana vest:  Evropski kup u umetničkom klizanju od 13. do 17. januara

Turnir će se igrati u dve discipline – pojednačno i sprint, a podržala ga je Opština Bečej. Sponzor je firma Vilati iz Sombora. Gradonačelnik Bečeja Peter Knezi je pokrovitelj takmičenja.

U sprintu će se učesnici prvo takmičiti u četiri grupe po četiri kuglaša, igraće svako sa svakim deset u pune i deset u čišćenje i pobednici idu na fajnal for sprinta. Najbolji će dobiti nagradu od 100 evra.

Povezana vest:  KUGLANJE, Metalac eliminisao Partizan u četvrtfinalu Kupa Srbije

Pojednačni deo igra se na 120 hitaca, prva nagrada je 1.000 evra, druga 500, treća 300, četvrta 200, od petog do osmog mesta nagrada je po 100 evra, od devetog do 12. po 80 i od 13. do 16. po 60 evra.

Nova kuglana, koju su svi kuglaši iz Bečeja i okoline željno čekali, nalazi se u Ulici Zoltana Čuke 4. Svečano otvaranje je u 13 časova, prisustvovaće predsednik i generalni sekretar KSS Uroš Dragojlović i Vojko Pavlović, kao i druge ugledne zvanice. Sudiće međunarodni sudija iz Beograda Dragi Štikovac.

Povezana vest:  BADMINTON, Tomić i Lukić balkanski prvaci