austrija_srbija_juniori

AMERIČKI FUDBAL

Austrija prevelik zalogaj za naše juniore

Austrija – Srbija 57:0 (9:0, 22:0, 7:0, 19:0)

Stadion: Ravelin. Gledalaca: oko 300. Kretanje rezultata: 7:0 vraćanje panta 55 jardi, uspešan PAT, 9:0 sejfti, 16:0 trčanje 1 jard, 24:0 trčanje za 8 jardi, pretvaranje za dva, 31:0 pas 10 jardi, uspešan PAT, 38:0 vraćanje presečenog pasa 20 jardi, uspešan PAT. 44:0 trčanje 2 jarda, 50:0 pas 55 jardi, 57:0 trčanje 3 jarde, uspešan PAT.

Prevelik zalogaj je Austrija još uvek za naš fudbal. Iako je rezultat nesumljivo mogao da bude manji, a naš otpor veći, činjenica je da su domaćini duela u Beču još daleko ispred nas. Ipak, glavu gore, ne treba se stideti poraza od najboljih, već treba realno sagledati greške i učiniti sve da se one isprave do najbitnijeg duela u sezoni, onog koji ćemo u okviru baraž meča za prvenstvo Evrope odigrati protiv Francuza.

Novčić je odlučio – Srbija ima prvi napad. Loše izveden kik of otišao je u aut, pa su reprezentativci Srbije krenuli sa četrideset jardi od svog gola. Loše izveden snep je uspeo da donekle izvuče kraćim trčanjem, ali ukupno smo vraćeni 10 jardi. Već u drugom trčanju Dedića, Srbija je pokazala da može ima oružje kojim bi mogla da se bori, ali je to bilo kratkog daha. Trčanje od 7 jardi dovelo ih je pred treći pokušaj na 13 jardi od novog dauna i u celom prvom poluvremenu, to je bila jedina iole uspešna akcija.

Usledila je greška. Igrač sa brojem 85 je  iskoristio loš pant Lazara Bogićevića, iskoristio nekoliko blokova za prvi tačdaun dug 60 jardi. Neumoljiv prilikom izvođenja ekstra poena bio je igrač sa brojem 2 – 7:0, Austrija vodi bez igre.

Povezana vest:  ŠAH VESTI KUP, Pančevci iznenadili beogradsku Lastu

Trebalo je u tom trenutku vratiti ekipu iz šoka, ali se nije uspelo. Uzvratio je vraćanjem kikofa Savo Cimbaljević, koji je doveo Srbe do 45 jardi od end zone Austrijanaca. Međutim, ponovo zbog gluposti i kazne, za prvi daun Srbi moraju da osvoje više od 15 jardi. U prvom pokušaju napada, Stepović prvo nije kompletirao pas, a zatim istrčao 2 jarde. Još jedan napad na Stojanovića nije urodio plodom, pa smo ponovo prinuđeni da pantujemo.

Devet minuta pre kraja prvog perioda, Austrijanci su krenuli u prvi napad. Prvi pokušaj trčanja odbrana je zaustavila bez napretka. Međutim, već drugo široko po desnoj strani terena je uspelo, pa su posle nekoliko promašenih obaranja naših defanzivaca Austrijanci osvojili 33 jarde i prešli na našu polovinu terena. Igrali su domaćini bez pasa, a osvajali teren. Već u sledećem trčanju, ponov su došli do novog prvog dauna, prišavši na 22 jarde od našeg gola, ali su zbog kazne vraćeni pet jardi. I – opet trčanje. Ovo puta za oko 9 jardi, pa zatim za 3. iz trećeg pokušaja za tri, viđen je prvi pas Austrijanaca na utakmici, ali je to delovalo prilično traljavo. Fild gol sa 38 jardi, u vetrovitim uslovima, bije je neuspešan, pa je naš tim krenuo sa svojih 20 jardi u novin napad.

Novi posed lopte nije dugo trajao. Već u prvom napadu, Stepović je prilikom pokušaja dugog dodavanja Stanku Kasaloviću, bacio intersepciju, pa je odbrana ponovo morala na teren.

Upravo agresivna odbrana održava naš tim u životu. U sledećem drajvu, Austrijancima su trčanjem dozvoljena samo 3 jarda. Pant je vratio Cimbaljević, ali samo do 9 jardi od end zone Srbije.

Povezana vest:  SKIJANJE, POVRATAK ŠVAJCARCA, Albreht ponovo na stazi

Napad nikako da se sastavi. Pokušaj trčanja je vraćen i zaustavljen na 5 jardi, prvi sledeći je zaustavljen na liniji skrimidža, a ni poslednji nije ništa bolje prošao. Ponovo smo ostali bez učinka, a Dedić se našao u nezgodnoj situaciji da pantuje iz svoje end zone. Neorganizovanost nas je koštala tajmauta, jer nismo uspeli na vreme da organizujemo izvođenje. Opet se nismo proslavili, dozvolili smo da Austrijanci izblokiraju pant i dođu do sejftija – 9:0, 1:52 pre kraja.

Novi napad domaćina počeo je sa pola terena, a kvoterbek je uspeo da kompletira prvi pas na 31 jard od naše end zone. Odbrana je uspela da zadrži domaćina u prva dva trčanja, ali je već treći doveo do novog prvog dauna na 15 jardi od našeg gola.

Presečenom loptom je spasio , ali odmah zatim je usledila i nova greška napada. Posle trčanja Dedića, ponovo smo sami predali loptu u ruke domaćina. Nesigurni Stepović, koji je doduše od naše ofanzivne linije bio prepušten često na milost i nemilost protivničkih defanzivaca, neoprezno je ispustio loptu koja je došla do domaćina na 8 jardi od našeg gola, pa je odbrana ponovo bila pod velikim pritiskom unutar crvene zone. Posle dve uspešne intervencije, ipak je popustila pa je Štark pretrčao poslednjih 2 jarda za vođstvo 16:0.

Napad je i 7:30 pre kraja ostao bez prvog dauna. Stepović je ponovo nemilosrdno udaren jedan na jedan, ali ovog puta smo uspeli da povratimo fambl. Ne i da napravimo nešto više, pa su Austrijanci ponovo krenuli sa pola terena.

Odbrana, koja je na terenu provela dosta vremena, polako je počela da popušta. Iz tri trčanja Austrijanci su stigli do još jednog tačdauna trčanjem – 24:0.

Povezana vest:  Objavljena rešenja o nagradama sportistima

Napad opet ništa, nova katastrofa se nazirala.

Austrijanci su ponovo ušli u end zonu, ali su zbog holdinga vraćeni i ponovo su morali da predaju posed nama na 3:27 pre poluvremena.

Do velikog odmora još jednom su Austrijanci poentirali i to na čudan način. Pas je austrijskog kvoterbeka umalo presekao Aleksandar Kanjižaj, ali mu se lopta izmigoljila, odletela dva metra iza njega, pravo u ruke vajdrisiveru Austrijanaca sa brojem 27 – 31:0. To je i rezultat prvog poluvremena.

U drugom poluvremenu, naši juniori su zaigrali malo stabilnije. Nebojša Kanjižaj je zamenio Strahinju Stepovića na poziciji kvoterbeka, što je rezultiralo i nešto hrabrijom i raznovrsnijom igrom. To je trajalo do greške, kada je prilikom kratkog dodavanja Kanjižaj bukvalno u ruke dao loptu defanzivcima Austrije, koji je lako istrčao za novi tačdaun. (38:0). Bio je to i rezultat posle treće deonice, ali je pod vođstvom Kanjižaja sprski napad ipak igrao mnogo bolje, ali nedovoljno da bi se i poentiralo.

Sa druge strane, prvi napad u poslednjem periodu Austrijanaca doveo je do novog tačdauna. Iz četvrtog pokušaja, bili su uspešni trčanjem za 2 jarda (44:0). Do kraja meča, domaćin je uspeo još dva puta da poentira i postavi konačan rezultat.

Posle utakmice selektor juniorskog nacionalnog tima Zoran Damjanović je istakao:

– Fer utakmica od strane Austrijanaca, koji su nam pokazali da imamo mnogo da radimo na mnogo polja. Rezultat je previsok, ali vidimo i sami sada koliko moramo daradimo, kako u klubovima, tako i reprezentaciji. Kao i većina trenera, nezadovoljan sam svime, ali na nama je da pažnju usmerimo na što bolje pripreme za meč sa Francuskom. Kompletnu odgovornost preuzimam na sebe.