pogled na vatrenu liniju u redjo kalabriji

STRELIČARSTVO

Delegacija Streličarskog saveza Srbije boravila u Rusiji

 

Delegacija Streličarskog saveza Srbije u kojoj su bili predsednik Borislav Krstić i novi generalni sekretar Dušan Moračanin, vratila se iz Rusije gde su boravli na poziv Ruske streličarske federecaije i prisustvovali Prvenstvu Rusije.

– Na aerodromu nas je dočekao predsednik Ruske streličarske federacije, Vladimir Jašijev, koji je i ugledni sportski zvaničnik FITA i potom smo kolima otputovali u Orel na Šampionat Rusije u dvorani – kaže predsednik Streličarskog saveza Srbije Borislav Krstić.- Rusija ima veliki broj klubova i izvanredan stručni kadar. Imaju i  olimpijskog pobednika i svetskog prvaka. U  konstruktivnim razgovorima su učestvovali i Vladimir Kosaljev, načelnik u oblasti sporta za moskovski region, Stanislav Zabrodski glavni trener i selektor nacionalne reprezentacije Rusije  bivši trener Viktora Rubana nosioca zlatne medalje sa OI u Pekingu, Bair Badenov koji je osvojio bronzanu medalju na poslednjim  olimpijskim igrama, Albina Loginova, svetska šampionka u metnom streličarstvu i drugi ugledni zvaničnici.

Povezana vest:  Novi format takmičenja mikseva na testu na Svetskom kupu u Pekingu

Rukovodioci Ruske streličarske federacije, obećali su podršku i pomoć, na stručnom planu i usavršavanju srpskih streličara i trenera, a pre svega perspektivnih mladih takmičara, za letnje Olimpijske igre mladih 2014.

– Predsednik Vladimir Jašijev i stručni tim prihvatili su  naš predlog, da, održe stručni kamp u Srbije, na kome bi učestvovali i naši odabrani treneri i perspektivni sportisti. Kamp bi  se održao krajem aprila i trajao bi oko sedam dana – preneo je zaključak  razgovora predsednik SS Srbije Krstić. – Sa načelnikom Sportskog centra Moskovske oblasti, koja broji oko 7.500 sportista, postignut je načelan dogovor  da naši perspektivni streličari budu uključeni  u letnje kampove u Rusiji  koje prate najsavremeniji trenažni procesi. Ukoliko obezbedimo određenu podršku naših  nadležnih društveno sportskih institucija, pobnudićemo delegaciji iz Rusije da, prilikom posete u aprilu, potpišemo i protokol o saradnji.

Povezana vest:  ALPSKO SKIJANJE, Kristofersen pobednik slaloma u Vengenu, Hiršer drugi

Kako je istakao Krstić, novi generani sekretar Dušan Moračanin je dugogodišnji sportski radnik u Savezu za sport i rekreaciju invalida Srbije i njegovo bogato iskustvo pomoći će u razvoju streličarskog sporta u Srbiji.