divac_i_ams

Predsednik OKS Vlade Divac primio predsednika AIMS-a Paka Boraa

 

U Olimpijskoj kući predsednik OKS Vlade Divac primio je danas Paka Boraa, predsednika Svetskog udruženja maratona i uličnih trka (AIMS).

U društvu predsednika AIMS bili su članovi Borda direktora AIMS Gordon Rodžers i Dejv Kandi, direktor Beogradskog maratona Dejan Nikolić i Slobodan Branković, generalni sekretar Atletskog saveza Srbije.

Povezana vest:  20. OLIMPIJSKE IGRE, Minhenske Igre - najtragičnije u istoriji olimpizma

Neposredni povod za posetu gospodina Boraa Beogradu je održavanje sastanka Borda direktora AIMS u prestonici Srbije 11-og i 12-og marta.

Teme sastanka bili su trčanje u funkciji razvoja masovnog i rekreativnog sporta, ekonomski i turistički uticaj maratona na regije i gradove u kojima se održavaju, veće učešće žena u sportu i rekreaciji, odnosi Beogradskog maratona sa AIMS-om, nastavak i unapredjenje saradnje Beogradskog maratona i Olimpijskog komiteta Srbije.

Povezana vest:  Ministarka omladine i sporta Alisa Marić čestitala medalje paraolimijcima

-Beogradski maraton, sa svojom trkom zadovoljstva, sa polumaratonom i maratonom promoviše bavljenje sportom radi zdravlja i promoviše “sport za sve”, što je ujedno i jedan od osnovnih principa olimpizma – izjavio je predsednik OKS Vlade Divac po održanom sastanku.

-Imamo jako dobru saradnju sa Beogradskim maratonu, ali svakako uvek postoji prostor za njeno unapređenje.

Povezana vest:  Tomislav Nikolić očekuje još medalja

Inače AIMS je organizacija koja okuplja preko 300 članica iz više od 90 zemalja sveta i svakako je jedna od najvećih, najznačajnijih i najuticajnijih svetskih sportskih organizacija.