Andreas Kofler

SKI SKOKOVI

Još jedan trijumf Austrijanaca

Kao i na nedavno završenom Svetskom šampionatu u Oslu, tako su i u Lahtiju u ekipnom takmičenju Austrijanci dokazali da apsolutno vladaju u ski skokovima. Gregor Šlirencauer, Martin Koh, Andreas Kefler i Tomas Morgenštern osvojili su 1.086,0 bodova i bez većih poteškoća trijumfovali.

Od 2010. i upravo Lahtija Jodleri znaju samo za pobede na ekipnim takmičenjima. Juče su jedino u prvoj seriji imali problema sa odličnim Norvežanima, ali je u finalu sve došlo na svoje mesto.

Norvežanima su, kao i na oba timska nadmetanja u Oslu, osvojili drugo mesto sa 1.065,3 boda što im definitivno daje za pravo da kažu kako su bolji od ostatka sveta u ski skokovima jer su Austrijanci ipak liga za sebe u ekipnim takmičenjima.

Povezana vest:  Još dve američke gimnastičarke optužile osuđenog lekara za zlostavljanje

Poljski tim predvođen Adamom Mališom osvojio je treće mesto sa 1.028,3 boda, ali i pokazao da veterana ima ko da nasledi jer su Kamil Štok, Pjotr Zila i Tomaš Birt uverili da na se na njih može računati posle Mališovog odlaska u penziju.

Nemaci su ostali bez podijuma osvajanjem četvrtog mesta, iako je Severin Frojnd pokazao da se može svrstati u krug favorita za današnje pojedinačno takmičenje. Osim njega, dobro su se pokazali Rihard Frajtag i Martin Šmit, ali su Panceri ovoga puta ostali na korak od medalje zbog Mihaela Nojmaera.

Povezana vest:  Potpisan sporazum o saradnji Srbije i Alžira

Sloveniji je pripalo peto mesto, dok su domaće navijače razočarali Finci osvajanjem šeste pozicije. Mati Hautameki bio je najbolji kod Finaca, ali Jane Ahonen nije više onaj stari. Ni mlađe kolege Jarko Maetae i Ansi Koivuranta takođe nisu mnogo pokazali.

Rezultati: 1. Austrija (Šlirencauer, Koh, Kelfer, Morgenštern) 1.086,0 bodova, 2. Norveška (Bardal, Evensen, Jakobsen,Hilde) 1.065,3, 3. Poljska (Birt, Zila, Štok, Mališ) 1.028,3, 4. Nemačka (Šmit, Nojmaer, Frajtag, Frojnd) 1.017,9, 5. Slovenija (Damjan, Tepeš, Prevc, Kranjec) 999,7, 6. Finska (Hautameki, Maetae, Koivuranta, Ahonen) 960,1, 7. Japan (Jumoto, Takeuči, Kasai, Ito) 939,6, 8. Češka (Kudelka, Sedlak, Matura, Hlava) 937,7…

Povezana vest:  Arsovićeva i Mikec najbolji strelci Srbije poručuju: Velika čast i veliki podstrek