maria_riesch_1

ALPSKO SKIJANJE

Marija Riš: Ovo je moj najveći uspeh u karijeri

Marija Riš, 26-godišnja nemačka skijašica, osvajačica je ovosezonskog Svetskog kupa i to tako što je na kraju sezone osvojila tri boda više od Amerikanke Lindzi Von.

Subotnji veleslalom je trebao biti kulminacija borbe između ove dve skijašice, ali loše vreme nije dopustilo održavanje te trke. Tako je Riš mogla početi da slavi sa 1.728 boda, dok je pobednica zadnje tri godine Von ostala na 1.725.

Povezana vest:  U sredu Dan izazova, učestvuje 48 gradova

Treba se u tom pogledu vratiti na slalom od petka kada je Riš osvojila četvrto mesto i tako preskočila u ukupnom poretku Von za tri boda. Inače, da je u toj trci Riš bila sporija samo dve stotinke osvojila bi peto mesto i tada bi u ukupnom redosledu ostala iza Von.

-Ovo je stvarno konačna i prava nagrada za celu sezonu – rekla je Riš za Bild odmah nakon saznanja da se velelslalom neće voziti.

Povezana vest:  KUGLANJE, Radnički preko Poleta do drugog mesta, Džambo invest bolji do Apatinki

-Isto tako, ovo je za mene najveći uspeh u karijeri. Imam olimpijsko i svetsko zlato, znam kako je osećati taj uspeh, ali kao sportistu ovo me čini uzvišenom. Cela sezona je nešto mnogo duže i kada si prvi nakon toliko borbe osećaš se fenomenalno – završila je nemačka skijašica.