vukovi_wolves_2

AMERIČKI FUDBAL

 

TOKOM VIKENDA POČINJE NOVI ŠAMPIONAT SRBIJE U AMERIČKOM FUDBALU

 

Oklopnici kreću po titulu 

Utakmicama prvog kola ovog vikenda počinje u Superligi Srbije u američkom fudbalu. Posle dve godine, ovo je prvi put da se seniori Srbije bore u ujedinjenoj ligi, za jednu titulu. Poslednji apsolutni šampioni države bili su Kragujevac Vajld borsi, koji su 2008. godine osvojili titulu.

Biće ovo i najbrojnija liga u istoriji ovog sporta, obzirom da će se ukupno 20 ekipa iz 17 gradova boriti za naslov prvaka. Sve ekipe su podeljene u tri divizije, a elitni „Centar“ čini 8 ekipa, dok „Jug“ i „Sever“ broje po 6 timova nominalno slabijih timova. U prvoj sezoni posle ujedinjenja napravljen je sistem takmičenja, po kome iz svake divizije ekipe mogu da se plasiraju u plej of, a samim tim i da se bore za titulu.

Povezana vest:  X KUP GRADA – TROFEJ BEOGRADA 2010 U BADMINTONU

Najzanimljiviji meč prvog vikenda je na Adi Ciganliji, gde će domaći Vukovi dočekati Pantere iz Pančeva, čiji program u poslednjih nekoliko sezona daje odlične rezultate i konstantan napredak. Ova dva tima se nisu sastajala još od 2008. godine, kada je meč završen rezultatom 26:20 u korist Beograđana. „Čopor sa Ade“ je uoči sezone izvršio smenu generacija, ali je angažovao nekoliko kvalitetnih igrača, od kojih je svakako najbolji kvoterbek Vini Mirot, ali i Bratislav Bošnjak, hvatač koji je stigao upravo iz redova Pančevaca.

– Utakmica sa Pančevom biće veliki izazov za mene, obzirom da mi je ovo prvi put da samostalno vodim neku ekipu. Nadam se da će ekipa pružiti dobru igru na početku našeg puta da budemo najbolji u ligi – rekao je kratko Ruben Drouns, do pre dve godina NFL zvezda, koja je posle bolesti Reksa Stivensona preuzeo ulogu glavnog trenera u Vukovima.

Povezana vest:  UGROŽEN OPSTANAK SKVOŠA U BEOGRADU

Kragujevački Divlji veprovi su takođe silno pojačani sa tri Amerikanca (Sten Bedvel, kao i sjajni blizanci Džeremi i Brajan Pejton), ali na startu imaju nešto lakši zadatak, obzirom da im na noge dolaze na papiru slabiji Sombor Celtisi. Favoriti iz senke svakako su Anđeoski ratnici iz Čačka, koji su u pripremnom meču protiv Forestlandersa bili dominantni (72:12), čime su pokazali da se na njih, iako nisu angažovali strance, mora ozbiljno računati. U prvom ovogodišnjem zvaničnom meču, ugostiće Lovce iz Vrbasa. Zanimljiv duel se očekuje i u Novom Sadu, gde će Vojvode dočekati Plave zmajeve, koji su u svoje redove doveli pojačanje sa Havaja, kvoterbeka Palepalea.

Povezana vest:  KUGLANJE, Beograd i Pionir odbranili titule u Kupu Srbije

 

Parovi prvog kola

Divizija Centar:

Subota:

Stadion FK „Sušica“ (14 časova): Kragujevac Vajld bors – Sombor Celtis.

Nedelja:

Stadion FK „BIP“ (14): Čačak Ejndžel voriors – Vrbas Hanters.

Stadion FK „Kabel“ (15): Novi Sad Djuks – Beograd Blu dragons.

Stadion na Adi Cigalniji (16): Vukovi Beograd – Pančevo Panters.

 

Divizija Jug

Subota:

Stadion na Hipodromu (14): Požarevac Autlous – Jagodina Kelts.

Nedelja:

Atletski stadion (13): Kraljevo Rojal krauns – Mladenovac Forestlenders.

Stadion OŠ „Sutjeska“ (14): Zemun Gorštaci – Niš Imperatori.

 

Divizija Sever:

Nedelja:

Stadion OŠ „Jovan Popović“ (14): Inđija Indijans – Sirmium Legionari.

Stadion FK „Bratstvo“ (14): Subotica Spartanci – Klek Knajts.

Stadion FK „ŽAK“ (14): Kikinda Mamuti – Grofovi Novi Kneževac.