ljubisa_urosevic

STRELIČARSTVO
Ljubiša Urošević pobednik  „Centralnoevropskog kupa“ u Beogradu
 
Srpski reprezentativac iz Kalemegdana Ljubiša Urošević pobedio je u disciplini kompaund (lukovi sa točkićima, složeni lukovi) na „Centralnoevropskom kupu“ održanom u „Bg sportskom centru Kovilovo“ u konkurenciji streličara iz Rusije, Austrije, Slovenije, Hrvatske, Mađarske, Crne Gore i Srbije. . Organizator je bio Streličarski savez Srbije u okviru svojih programskih aktvnosti koje podržava Ministarstvo omladine i sporta Srbije.
Urošević je sa 680 krugova u kvalifikacijama bio treći, ali je  imao 144 kruga u plej ofu i osvojio titulu ispred Mihaela Macnera iz Austrije koji je bio vodeći sa 684 kruga, ali je u  u finalu zabeležio 143 kruga. Bronzanu medalju osvojio je srpski reprezentativac iz Pančeva Danilo Mioković, četvrti pre raspucavanja sa 678 krugova. U borbi za treće mesto pobedio je sa 140:134 Darija Gregeca (Hrvatska) desetog pre raspucavnja sa 667 krugova.
U ovoj kategoriji od srpskih streličara sedmi je bio Zoran Branković sa 655 krugova a na deobi devetog mesta bili su Slavoljub Ilić i Velimir Kojić.
U disciplini olimpik Rus Ilja Sidorin slavio je pobedivši u finalu sa 7:3 Jana Rijaveca (Slovenija). Sidorin je pre finala bio drugi sa 640 krugova, Rijavec četvrti sa 617. Brronzanu medalju posle raspucavanja osvojio je Klemen Štrajhar iz Slovenije pobedivši sa 6:2 srpskog reprezentativca Vrščanina Marčela Birđana koji gađa za Niš. Štrajhar je sa 651 krugom imao najbolji rezultat kvalifikacija, dok je Birđan bio 11. sa 577 krugova.
Šesto mesto osvojio je Luka Grozdanović, a devetu poziciju podelili su Miodrag Lukić, Dejan Margetić, Živko Sarić i Dragan Svilanović.
Najbolja seniorka kompaund lukom bila je Ivana Buden iz Hrvatske, četvrto mesto pripalo je Mariji Ljubenković iz Srbije.
Olimpik stilom najuspešnija seniorka bila je Brina Božić iz Slovenije. Srpske predstavnice Tatjana Knežević i Tanja Savić podelile su peto mesto.
U konkurenciji kadetkinja olimpik stilom slavila je srpska predstavnica Nina Milenković pobedivši sa 6:2 u finalu Čarnu Božović takođe mladu predstavnicu Srbije.
Gašper Štrajahar (Slovenija ) bio je najbolji kadet olimpik stilom, dok je Slobodan Forgo  bio šesti a sedmi Petar Stefanović (obojica Srbija).
Najbolja juniorka kompaund stilom bila je Nikoleta Nađ iz Mađarske, najbolji kadet Mađar Viktor Oros koji je sa 6:2 u finalu savladao srpskog predstavnika Akoša Vargu, a kadetkinja Mađarica Ana Buzos.

 

Povezana vest:  NHL VESTI, Prekršaj Lučića pokrenuo inicijativu za zaštitu golmana