Hokej-SHLS-Srbija-slavlje

HOKEJ NA LEDU
Kvalifikacije za ZOI: Srbija srušila domaćina, „orlovi“ u trećem krugu!

Reprezentacija Srbije plasirala se u treći krug kvalifikacija za odlazak na Zimske olimpijske igre 2018. u Pjongčengu. „Orlovi“ su u meču poslednjeg kola kvalifikacionog turnira u španskom Valdemorou savladali domaću selekciju rezultatom 5:3 (0:2, 2:0, 3:1) i sa sve tri pobede zasluženo izborili plasman u narednu rundu.

Povezana vest:  ALPSKO SKIJANJE, Von s dve sekunde prednosti

Dva gola u pobedi Srbije postigao je Dimitrije Filipović, dok su po jedan postigli Pavel Popravka, Marko Brkušanin i kapiten Marko Milovanović. Pogotke za Španiju postigli su Giljermo Betran, Patrisio Fuentes i Alehandro Pedraz.

Srbija je imala zaostatak od dva gola posle prve trećine, ali je u nastavku golovima Dimitrija Filipovića stigao do izjednačenja. Pogotkom Pavela Popravke u 45. minutu „orlovi“ stižu do potpunog preokreta, ali je Alehandro Pedraz poravnao rezultat u 51. minutu.

Povezana vest:  Više od 9.000 ljudi radi na izgradnji objekata u Londonu

Veliku radost našoj selekciji dva i po minuta pre kraja doneo je kapiten Marko Milovanović, posle čega je Španija pokušala da bez golmana stigne do novog izjednačenja, što su naši hokejaši iskoristili i još golom Brkušanina u praznu mrežu stigli do konačnog trijumfa (5:3).

Srbija će u trećem krugu igrati protiv selekcija Velike Britanije, Holandije i Italije, na turniru koji se od 11. do 14. februara održava u italijanskoj Kortini.

Povezana vest:  BICIKLIZAM, Matej Mugerli pobednik 56. trke „Korz Srbiju“, Stefanović 13.

PHOTO: SHLS