partizan-jadran

Jadranu pripao derbi na Banjici

Partizan je ostao bez bodova u derbiju osmog kola Regionalne Triglav lige. Jadran iz Herceg Novog je savladao na Banjici crno-bele sa 12:10, čime se učvrstio na drugom mestu na tabeli, a Partizanu otežao posao da sačuva bar četvrto mesto.

U prvoj deonici Jadran je bio bolji rival, sigurniji u napadu, čvrst u odbrani, Partizan je samo jednom poveo (2:1), posle toga su gosti kontrolisali rezultat i prvi put dva gola prednosti stekli početkom druge četvrtine (4:2). Ubrzo je domaći tim, iz dva uzastopna napada, pogocima Jakšića i Drašovića stigao do izjednačenja. Ipak, Jadran se ponovo „odlepio“, a prvi put sa tri razlike poveo 19 sekundi pre velikog odmora, kada je sa igračem više Popadić pogodio za konačan rezultat prvog poluvremena. Inače, obe ekipe su tokom celog meča vrlo dobro realizovale brojčanu prednost u napadu. Partizan je svih pet golova u prvom poluvremenu dao sa igračem više, uz dve propuštene šanse, kod Jadrana je odnos u prve dve četvrtine bio isti 7-5, s tim što su gosti u prvom poluvremeu imali i jedan nerealizovan peterac

Povezana vest:  EP HOLANDIJA 2012, Makedonija pobedila Tursku za 11. mesto na EP

Partizan se u trećoj četvrtini dva puta približio na gol zaostatka (7:8 i 8:9). Gostujući tim je otišao na 10:8, a Partizan pri tom rezultatu nije realizovao peterac. Prvo je šutirao Gogov, nije savladao golmana Kandića, ali peterac je poništen, jer je igrač gostiju Aleksa Petrovski prerano ušao u prostor od pet metara. Drugi put je šutirao Drašović, ali ni on nije zatresao mrežu. Usledila je kazna, uz zvuk sirene Kovačić je povisio na 11:8.

Povezana vest:  Kikinđani i dalje na čelu

Crno-belima je pripao početak poslednje deonice, u 28. minutu ponovo su prišli na „minus 1″, pogotkom Jakšića za 10:11. Bilo je prilika za izjednačenje, ali lopta nije htela u gol. Tačno dva minuta pre kraja Pješivac je bio strelac za 12:10 goste, što je bio i konačan rezultat kvalitetne utakmice.

Partizan u ponedeljak kreće put Đenove, gde će u sredu u drugom kolu Lige šampiona biti gost Pro Reka.

Povezana vest:  Savić selektor u naredne četiri godine

Partizan Rajfajzen – Jadran Carine 10:12 (2:3, 3:5, 3:4)
Bazen Banjica. Gledalaca: 400. Sudije: Radičević (Dubrovnik) i Prančić (Split). Igrač više: Partizan 13 (9), Jadran 13 (8). Peterci: Partizan 1 (0), Jadran 1 (0).
PARTIZAN RAJFAJZEN: Rističević (11 odbrana), Gilen 1, Tikas, Manojlović 1, Subotić 3, Drašović 1, Gogov, Jakšić 2, Vico, Tanasković 1, Vučinić, Lazić, Brakočević, Radojević 1. Trener: Vujasinović.
JADRAN CARINE: Kandić (7 odbrana), Ukropina 2, Popadić 2, Kovačić 2, Vidović 2, Moskov, Banićević, Janović 1, Gardašević, Ranđić 2, Petrovski, Pješivac 1, Popović, Sarić. Trener: Gojković

PHOTO: Antonio Ahel/ATAIMAGES