Ženska vaterpolo reprezentacija Srbije pobedila je danas Tursku sa 9:6 (3:0, 1:0, 2:3, 3:3) u utakmici petog kola Grupe B Evropskiog prvenstva u Barseloni.

Srpske vaterpolistkinje tako su stigle do prve pobede na Evropskom prvenstvu, dobrom odbranom i najboljom igrom u napadu u dosadašnjem delu turnira.

U ponedeljak im predstoji borba za deveto mesto sa pobednikom susreta izmedju Izraela i Hrvatske.

U prvoj četvrtini je sve funkcionisalo kako treba. Ivana Ćorović je zaustavila Kusovu, a u napadu su pogadjale Luka, Vuković i Pantović. U finišu druge četvrtine upisala se Tijana Jakovljević. Turkinje su „došle do daha“ u trećem delu sa dva brza gola, ali su odgovorile i vratile mir u ekipu Jovana Pantović i u samom finišu Nina Josfović.

Povezana vest:  EP 2016, Favoriti sigurni u današnjim mečevima na EP

Kada su Luka i Jakovljević povećale prednost na 8:3 sve je bilo rešeno. Rival je uspeo da smanji na 8:6 na minut do kraja, a onda je Nada Mandić postavila konačan rezultat.

Selektor Dejan Jovović zadovoljan je igrom i pobedom svog tima.

„Ispoštovali smo dogovoreno. Pored odbrane, u napadu nije bilo srljanja kao ranije. Postojao je pritisak zbog važnosti utakmice. Nisu gubile glavu kada su Turkinje stizale.

Povezana vest:  Jovović: Vuljagmeni je veliko ime u evropskom vaterpolu

Kapiten Ivana Ćorović bila je zadužena za Kusovu, koja je tek u finišu meč uspela da parira.

„To je bio naš plan. Zadovoljna sam pobedom, ali ponovili smo loše stvari da kada povedemo, počnemo da brzamo. Pravimo greške i protivnika vraćamo u igru. Nisam verovala da Turkinje mogu da naprave preokret kao Nemice“, rekla je Ćorovićeva.

Povezana vest:  EP HRVATSKA 2010, Udovičić: Napravili smo mnogo grešaka

Lara Luka kazala je da joj je drago što je ekipa pokazala da je kvalitetnija od Turske.

„Draga mi je pobeda, jači smo od njih. Greške nas nisu skupo koštale, ali neka bolja ekipa bi to naplatila. Kod 4:2 setila sam se Nemica, ali nismo se pogubile“, rekla je Luka.