vanja_udovicic_vaterpoloPobeda Srbije nad Kinom

 

Treće kolo: Kina – Srbija 8:15 (2:1,0:4,2:6,4:4)

 

Bazen Jon Aleksandresku. Gledalaca 150.Sudije: Moliner (Španija), Hart (Australija). Igrač više: Kina 6 (3), Srbija 7 (4).

KINA: Ge, Tan 1, Liang 2, Ju, Guo 1, Pan, Vang, Ksie 2, Vang 1,Han 1, Jiang, Čen.Selektor: Cai.

SRBIJA: Soro, Avramović, Gocić 1, Udovičić 2, Vapenski 2, D.Pijetlović 1, Nikić 2 ,Aleksić 2, Miličić, Filipović 2, Prlainović 1, Mitrović 2, G.Pijetlović. Selektor:Udovičić

Povezana vest:  EP 2016, Vaterpolistkinje Mađarske osvojile zlato na EP u Beogradu

U sastavu je i Marko Avramović na golu Gojko Pijetlović.Prva četvrtina slaba, uspavana, preuna grešaka. Nekoliko pogrešnih dodavanja, brzopletih šuteva i dva propuštena igrača više. Gol za Srbiju majstorija Filipovića a onda posle dve propuštene situacije sa igračem više od strane naših igrača Kinezi preokreću rezultat.Moglo je da bude 3:1 ali je sa igračem više pogodjena stativa.

Povezana vest:  Partizan sve bliži završnom turniru

Udovičić pruža šansu igračima sa manjom minutažom i lutanje traje još nekoliko minuta .Onda Mitrović pogadja, zatim Vapenski i dva puta Aleksić.

U trećoj četvrtini malo angažovanija igra Srbije. Napad je ppostao aktivniji , mada je bilo vidljivo da Kinezi nisu bili veliki izazov. Udovičić, Prlainović, Filipović Nikić dva puta i Gocić su strelci dok su Kinezi dva puta matirali inače sigurnog Pijetlovića.Na 2 minuta pre kraja trećeg dela već je bilo 11:4.

Povezana vest:  KUP EVROPE, Radnički želi da u prvoj utakmici obezbedi miran revanš

Otaljavanje u poslednjoj četvrtini. Ležerna odbrana je dozvolila Kini još četiri gola. Utakmica za zaborav ali je možda i očekivana igra u ovoj fazi priprema, od toplog ka hladnom i obrnuto.

Ukoliko Srbija bude druga igraće sutra sa Australijom. Ako Amerikanci iznenade Hrvate onda je naša ekipa prva u grupi i igraće sa Iranom.