MAČEVANJE

U Zrenjaninu sutra počinje Mediteranski šampionat za mlade

 

macevanjeU novoj zrenjaninskoj hali sportova sutra počinje 7. Mediteranski šampionat za mlade mačevaoce, što je prvi put da će se ovo takmičenje organizovati u Srbiji. Domaćin šampionata, koji će trajati do 1. februara, biće mačevalački klub Omladinac iz Zrenjanina.

Učešće je potvrdilo 206 takmičara iz Italije, Francuske, Španije, Monaka, Hrvatske, Slovenije, Grčke, Tunisa, Libana, Sirije, Jordana, Egipta, Kipra, Turske i Srbije. Očekuje se da će doći i oko 150 sudija, trenera, funkcionera i ostalih gostiju, među njima i ambasadori Jordana, Egipta i Italije. Na okupu će se naći i čelnici mačevalačke Konfederacije Mediterana jer će 31. januara biti održan Kongres ove sportske asocijacije.

Povezana vest:  NORDIJSKO TRČANJE, Prva medalja Kanade na SP u Oslu

Na tom takmičenju nadmetaće se najbolji mladi mačevaoci u sve tri discipline – mač, floret i sablja i za žene i muškarce, pojedinačno i ekipno. Reprezentacija Srbije prijavila je 24 takmičara, od kojih je devetoro iz Zrenjanina.

Prema rečima Veselka Dumitrova, trenera Omladinca i tehničkog direktora reprezentacije Srbije, konkurencija je izuzetno jaka, pošto su među učesnicima predstavnici mačevalačkih velesila Italije, Francuske i Španije.