zavarko ponjavic i calic sa peharom samipona sveta

KUGLANJE

Kuglašice Srbije sa Rumunkama i Italijankama, kuglaši sa Slovencima, Italijanima i Crnogorcima na Šampionatu sveta u maju u Sarajevu

Zbog otkaza obe selekcije Nemačke, kao i ženskih reprezentacija Poljske i Katalonije, obavljen je novi žreb za četvrti ekipni Šampionat sveta u Sarajevu za seniore i seniorke od 19. do 27. maja.

Kod kuglašica u D grupi je Srbija sa selekcijama Rumunije i Italije. U A grupi su Austrija, Mađarska, Estonija i Danska, u B grupi su Hrvatska, Češka i BiH i u C grupi Slovenija, Slovačka i Makedonija.

Povezana vest:  NHL, četvrtak 28. Januar

I kuglaši Srbije, koji brane titulu osvojenu na Prvenstvu sveta 2009. u Detenhajmu, su u D grupi sa Slovenijom, Italijom i Crnom Gorom. U A grupi su Mađarska, Makedonija, Slovačka i Poljska, u B grupi igraće Češka, Hrvatska, BiH i pobednik iz kvalifikacionog meča Švedska – Danska, u C grupi su Rumunija, Fracuska, Austrija i pobednik kvalifikacionog meča između Estonije i Katalonije.

Dve najbolje ekipe iz D grupe i dve iz C grupe formiraće četvrtfinalnu F grupu i odigrati još dve utakmice. Četvrtfinalnu E grupu činiće po dve najbolje ekipe iz A i B grupe. Potom će dva najbolja tima iz E i F grupa odigrati  polufinalne mečeve unakrst. Pobednici će igrati za šampionsku titulu, poraženi automatski dobijaju bronze…

Povezana vest:  „Trofej Beograda 2014" u skvošu 6. septembra

Nezvanično, saznaje se da je zbog ovih izmena Šampionat sveta za seniore skraćen i odigraće se od 19. do 27. maja (umesto od 17. do 28. maja). Pre seniorskog šampionata, odigraće se Prvenstvo sveta za kuglašice i kuglaše do 18 godina (kadeti).  I tu je došlo do otkazivanja (Austrijanci ne dovode ekipe) pa je i ovo takmičenje pomereno  i odgraće se od 14. do 19. maja (umesto od 12. do 17. maja).

Povezana vest:  Sezona u ragbiju 13 počinje za vikend