ice_hockey

NHL

Ovčekin odveo Capitalse na vrh Istoka, Bostonu divizijski naslov

Golom Aleksandra Ovečkina Washington Capitalsi savladali su na domaćem ledu Buffalo Sabrese 5:4 i tako preuzeli vrh Istočne konferencije najjače hokejaške lige sveta. Capitalsi imaju 103 boda, bod više od drugoplasiranih Philadelphia Flyersa. Do kraja sezone Capitalsi imaju da odigraju još tri, a Flyersi četiri utakmice, pa će tako borba za prednost na domaćem terena uoči doigravanja biti vrlo verovatno otvorena do samog kraja.

Dva je gola u regularnom delu za pobedničku ekipu postigao Mike Knuble, po jedan Aleksandr Semin i Jason Arnott, a valja reći da je ovaj poslednji poentirao 52 sekunde pre kraja i tako izborio Capitalsima dodato veme. Boston Bruinsi pobedili su kod kuće Atlanta Thrasherse 3:2 golom Michaela Rydera iz kaznenog udarca i tako osigurali prvo mesto u Sjeveroistočnoj diviziji.

Povezana vest:  RAGBI 13, Srbija veruje u istorijsku pobedu protiv Rusije

Četiri utakmice pre kraja sezone Boston drugoplasiranom Montrealu beži nedostižnih deset bodova. S druge strane, Atlanta je ovim porazom izgubila i teoretske šanse za plasmanom u doigravanje. U doigravanje neće ni New Jersey Devilsi i to po prvi put nakon 1996. godine, kao i tek treći put u zadnje 23 sezone. Porazom (3:1) na domaćem ledu od Montreal Canadiensa okončala su nadanja Devilsa da bi mogli uhvatiti poslednji voz za doigravanje.

Povezana vest:  Otkazan sastanak Putina i sportista zbog jake kiše u Sočiju

Junak Canadiensa bio je Mathieu Darche s dva gola. Detroit Red Wingsi pobedili su u gostima Nashville Predatorse 4:3 u produžetku i tako osigurali doigravanje po 20. put zaredom. Red Wingsi su tako produžili najduži aktivan niz što se tiče uzastopnih plasmana u doigravanje uzevši u obzir četiri najveća sjevernoamerička sporta (hokej, košarka, bejzbol, američki fudbal). Također, dosegli su 100. bod i 11. uzastopnu sezonu, čime su produžili vlastiti NHL rekord.

Povezana vest:  Gligorićev koncert i simultanka u Vrnjačkoj Banji

Pobednički gol u trećoj minuti produžetka delo je Briana Rafalskog, koji je također upisao i dve asistencije. Iznenađenje večeri napravili su Edmonton Oilersi gostujućom 4:1 pobedom nad Vancouver Canucksima. Najslabija ekipa lige savladala je najbolji tim lige golovima Kurtisa Fostera, Jordana Eberlea, Linusa Omarka i Magnusa Paarjavija i tako prekinula niz od 11 uzastopnih poraza. Canucksima se osvetio opušten pristup nakon što su već ranije osigurali najbolji odnos u ligi uoči doigravanja, pa su doživeli tek drugi poraz u zadnjih 14 utakmica.