LewisHamilton3

Hamilton nezadovoljan bolidom McLarena prelazi u Red Bull?

 

Helmut Marko, sportski direktor Red Bull Racing Teama, potvrdio je u razgovoru za Sport Bild da za sledeću sezonu Formule 1 njegova ekipa ima nameru Sebastijanu Fetelu u tim priključiti Luisa Hamiltona!

Iz britanskih medija dolazi nastavak priče, koji govori da takav rasplet, i to zbog očiglednog nezadovoljstva 26-godišnjeg Britanca ovosezonskim McLarenovim bolidom (MP4-26), postaje sve izvjesniji.

Povezana vest:  Veber najbrži na prvom treningu

Marko je u spomenutom intervjuu naglasio da je ostanak Sebastijana Fetela u Red Bullu osiguran. Kad je u pitanju Australijanac Mark Veber, situacija je već drugačija:

-Moramo da vidimo kako će Mark voziti ove godine, te videti što će on sam želeti na kraju sezone – rekao je Marko i potom se osvrnuo na Hamiltona:

Povezana vest:  FORMULA 1, Fetel: Mercedes će biti opasan ove godine

-Hamilton za nas uvek mora da predstavlja moguće pojačanje, prvenstveno zbog njegove agresivnosti i brzine. Imati dvojicu najboljih svetskih vozača pod istim krovom za nas ne predstavlja problem. Štaviše, upravo je to naš cilj i filozofija.

Za ekipuRed Bulla bi, u slučaju ovakvog raspleta, nastupala dvojica svetskih prvaka iz tri poslednje sezone. Hamilton je trijumfirao 2008. a Fetel 2010. godine.

Povezana vest:  FORMULA 1, Truli: Sramota je da u Formuli 1 nema italijanskih vozača