Krsmanovic_Tijana_SRB

RITMIČKA GIMNASTIKA

18. PALILULA KUP 2011 u nedelju, 10. aprila, u Pioniru

U nedelju, 10. aprila, biće održan međunarodni turnir za juniorke i seniorke u ritmičkoj gimnastici u organizaciji Gimnastičkog Društva “Palilula”. Učestvovaće najkvalitetnije ritmičarke juniorske i seniorske kategorije, a prvi put na neki međunarodni turnir u Srbiji dolaze takmičarke iz Japana, Nigerije, Estonije, Rumunije, Norveške, Kipra, Izraela, Moldavije, Slovenije, Češke, Hrvatske, BiH i Crne Gore.

Povezana vest:  Šoštar: SSS prvi uskladio rad sa Zakonom o sportu

Takođe, među učesnicama su i predstavnice Rusije i Bugarske, a poznato je da iz ovih zemalja potiču najkvalitetnije ritmičke gimnastičarke u svetu. S obzirom da će gošće našeg turnira biti i Japanke, čija je zemlja pretrpela razoran zemljotres i cunami, predsednik Opštine Palilula Danilo Bašić će ovom prilikom iskazati podršku Japanu. Takođe, takmičarke GD „Palilula“ će pokloniti ždralove gošćama, u znak solidarnosti. Pozvani su i brojni sportski predsavnici da ovom prilikom pošalju lepu sliku u Japan.

Povezana vest:  ŠAH VESTI, EVROPSKO PRVENSTVO, U Rijeci 18 šahista iz Srbije

GD “Palilula” je najstariji srpski gimnastički kolektiv, osnovan 1952. i do pre 10-ak godina negovao je pored ritmičke i sportsku gimnastiku.

Kroz društvo je prošlo oko 70.000 gimnastičarki, 57 YU i SCG reprezentativki, 81 učesnica Svetskih i Evropskih Prvenstava, Balkanijada i Univerzijada, 3 učesnice Olimpijskih Igara /Seul i Barselona/. Sada imamo pogon od oko 800 članica, od toga se njih 550 takmiči, a njih 46 su takmičarke vrhunske ritmičke gimnastike.

Povezana vest:  Slovenke i Hrvati najbolji na Balkanu u skvošu

Član našeg društva je i Tijana Krsmanović, reprezentativka Srbije, koja je na prošlogodišnjem Svetskom prvenstvuu Moskvi bola najmlađa učesnica.

Turnir samostalno organizuje GD „Palilula“, a svojim proizvodima su podršku ukazali Delta D.M.D, Komercijalna banka i Filips.