Jagodina_Kelti

AMERIČKI FUDBAL

UTAKMICAMA 2. KOLA GRUPA SEVER I JUG NASTAVLJA SE SUPERLIGA SRBIJE

Zrenjaninski ispit Mamuta

Posle prošlognedeljnih mečeva divizije Centar Superlige Srbije, u nedelju je na programu drugo kolo divizija Sever i Jug, u okviru kojeg će biti odigrano šest mečeva.

Na severu će vrlo zanimljivo biti na dva meča. Prvi je svakako duel dve neporažene ekipe, Vitezova iz Kleka i kikinđanskih Mamuta, koji će se sastati 15 časova na stadionu Mala Amerika u Zrenjaninu, Klek važi za favorita, obzirom da ekipa ima mnogo više iskustva od Kikinđana, ali su gosti osokoljeni trijumfom nad Novim Kneževcem u prvom kolu (42:34).

Sa druge strane, Klečani su na premijeri Interlige koju igraju timovi iz Mađarske, Srbije i austrijski Invejdersi, uspeli da savladaju ubedljivo tim iz Sent Poltena (41:0), pa su ubeđeni u trijumf.

Povezana vest:  KUGLANJE, Beogradu derbi protiv Kragujevca, šampionke Vojvodine bolje od Kristala

– Za razliku od elitne grupe Centar, na severu su sve ekipe prilično ujednačenog kavliteta, što nas obavezuje da u svakom meču damo maksimum. Očekujem vrlo neizvesnu utakmicu i pobedu Vitezova – rekao je Lazar Sporin, kapiten Klečana.

Ništa manje zanimljivo će biti u Inđiji (14 časova), u meču između domaćih Indijanaca i subotičkih Spartanaca. Prošle sezone su već odigrali jedan meč i tada su, posle velikog preokreta (poluvreme 20:7 za Spartance) Inđijci uspeli da slave 28:27. Subotičani su željni osvete, u međuvremenu su se silno pojačali kvoterbekom Čaba Juhasom, iskusniji su za jednu sezonu, pa željno iščekuju novi okršaj.

Povezana vest:  Hiršer postao najuspešniji austrijski skijaš

Ozbiljne ambicije istakli su jagodinski Kelti na Jugu. Dovođenje dvojice Amerikanaca i velika pobeda u Požarevcu u prvom kolu, lansirala ih je iz kategorije marginalnih, među ozbiljne timove. Danas će na stadionu FK “Tabane” (13,30 časova) protiv Forestlendersa iz Mladenovac pokušati da zabeleže i drugi trijumf. Biće oslabljeni neigranjem hvatača iz SAD Tajrona Gordona, koji je zbog dva nesportska ponašanja isključen na prethodnom meču protiv Odmetnika i nema pravo nastupa.

Odmetnici, koji su mogli da se pohvale sjajnom posetom u prvom kolu, pokušaće da poprave utisak protiv Gorštaka iz Zemuna.

Povezana vest:  RAGBI 13, Zvezdi večiti derbi i finale Kupa

– Činjenica da su Gorštaci slavili protiv neugodnih Imperatora u prvom kolu, govori da se radi o tomu za svako poštovanje. Ubeđen sam da će odbrana podići nivo igre, iako nam nedostaje tri do četiri igrača iz tog dela tima – rekao je Dragoljub Gunić, kvoterbek Požarevljana.

 

Divizija Sever:

Inđija Indians – Subotica Spartanci (OŠ „Jovan Popović“, 14)

Novi Kneževac Grofovi – Sremska Mitrovica Legionari(FK Obilić, 15)

Klek Knajts – Kikinda Mamuti (Mala Amerika, 15).

 

Divizija Jug:

Jagodina Celts – Mladenovac Forestlenders (Tabane, 13.30)

Požarevac Autlous – Zemun Gorštaci (Hipodrom, 14).

Imperatori Niš – Kraljevo Rojal krauns (FK „Jastrebac“, 14).