Wild_Boars_Marines

AMERIČKI FUDBAL

Kragujevac Wild Boarsi sutra kreću u novi evropski pohod u okviru EFAF Kupa

Posle pobede u „večitom derbiju“ protiv beogradskih Vukova, kragujevački Divlji veprovi okreću se novim izazovima. Oni su u petak otputovali u Austriju, gde će u nedelju od 14 časova odmeriti snage sa Blue Devilsima iz Hohenemsa. Plavi đavoli i Veprovi su jedini učesnici Grupe 2 EFAF Kupa, pa će se pobednik ovog duela direktno plasirati u polufinale.

Wild_Boars_Marines1Kragujevčani su i prošle godine nastupali u ovom, drugom po jačini, evropskom takmičenju, ali su voljom žreba nesrećno naleteli na kasnije osvajače Kupa, švajcarske Kalanda Bronkose, od kojih su poraženi rezultatom 45:20, što ih je, i pored pobede nad Lacio Marincima iz Rima u drugom kolu (28:7), izbacilo iz daljeg takmičenja.

Povezana vest:  Šifrin trijumfovala na drugom slalomu u sezoni

Veprove ni ovoga puta ne očekuje lak zadatak, jer su Blu devilsi prošle godine zauzeli treće mesto u Prvoj ligi Švajcarske, iza Kalanda Bronkosa i Gladijatora iz Bazela, a u novu sezonu ulaze jači za čak 15 američkih igrača. Većina ih ima dvojne pasoše, pa će i pored ograničenja od tri Amerikanca po meču, svi moći da igraju na ovoj utakmici. Austrijanci su najveći uspeh ostvarili 2007. godine kada su u veoma uzbudljivom finalu EFAF Kupa tesno poraženi od Džajantsa iz Graca (28:26), iako su imali prednost tokom čitave utakmice.

Defanzivni koordinator Divljih veprova, Predrag Šćekić upoznat je sa kvalitetima protivnika, svestan je da pored dugog puta i gostujućeg terena postoji još nekoliko faktora koji ne idu na ruku njegovom timu, ali ipak smatra da su Kragujevčani dorasli rivalu i da mogu da naprave iznenađenje.

Povezana vest:  Udovičić: Osećam veliku obavezu da pomognem državi

– Očekuje nas veoma težak ispit u Austriji, jer su Blue Devilsi ove sezone znatno pojačali tim. Bez obzira na to, smatram da imamo kvalitet da ih iznenadimo na njihovom terenu. Za razliku od utakmice sa Vukovima, kada smo se orijentisali na zaustavljanje njihove igre trčanjem, ovoga puta će nam primarni zadatak biti da zaustavimo napad kroz vazduh, jer oni imaju nekoliko zaista dobrih risivera i odličnog kvoterbeka. Kao defanzivni koordinator verujem da uz pomoć braće Pejton možemo zaustaviti njihov napad, a u kvalitet našeg ofanzivnog tima ne sumnjam, iako Đavoli imaju zaista odličnu odbranu, predvođenu dvojicom igrača sa Florida State univerziteta. Stručni štab i igrači su uvereni da smo sazreli i da sada imamo dovoljno iskustva i kvaliteta da napravimo podvig na međunarodnoj sceni – zaključio je Šćekić.

Povezana vest:  KUGLANJE, Četiri pobeda gostiju u 7. kolu Super lige za kuglaše, kuglašice Srema odnele bod Apatinu, SPC Vojvodina u gostima bolja od Kikinđanki

Pored Divljih veprova, u ovom takmičenju nastupaće još 10 timova iz devet zemalja, raspoređenih u četiri grupe:

Grupа 1: Thonon Black Panthers (Fra), Rhinos Milano (Ita), Prague Black Hawks (Češ).

Grupа 3: Sollerod Gold Diggers (Dan), Paris Cougars (Fra), Coventry Jets (Eng).

Grupа 4: London Blitz (Eng), Amsterdam Crusaders (Hol), Valencia Firebats (Špa).

Svi timovi odigraće po jednu utakmicu sa rivalima iz grupe, a prvoplasirane ekipe plasiraće se u polufinale.

Utakmica u Hohenemsu startuje u nedelju, 10. aprila, u 14 časova