Novi Becej14
„Sportom protiv nasilja“ u Novom Bečeju
 
Vikend sporta u Novom Bečeju! Treću godinu za redom u ovom vojvođanskom mestu održan je dan koji je posvećen školarcima i sportu, ovaj put gost velike i masovne manifestacije bila i je velika akcija NIS, TSS i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja pod nazivom „Sportom protiv nasilja“.
U subotu, 21. juna 2014. u centru Novog Bečeja osnovci, njih preko 1500 iz različitih delova Vojvodine, ali i bratskih gradova Beograda i Nikišića, 80 – 90 trenera i 50 sudija, imalo je priliku da se takmiči u odbojci, fudbalu, košarci, borilačkim sportovima, kao i u Mini tenisu koji je organizovao i sproveo u delo Teniski savez Srbije u saradanji sa OŠ „Josif Marinković“.
U prezentaciji Mini tenisa učestvovalo je preko 300 đaka, (uzrasta od 7 do 14 godina) i upoznalo se sa programom „Svetske teniske federacije“ ( International Tennis Federation ITF) – MINI TENNIS koji je namenjen deci školskog uzrasta, a za cilj ima popularizaciju sportskih vrednosti, kulture nenasilja, fer pleja u sportu kao izuzetno važnom elementu u zdravom razvoju dece.
Na zabavan i motivacioni način deci je predstavljen tenis i deca su se upoznala sa osnovnim pravilima igre, uz korišćenje mini terena, manjih reketa i lakših loptica, uz opremu koja je prilagođena njihovom uzrastu.
NIS je višegodišnji generalni sponzor TSS-a koji podržava u okviru programa „Energija sporta“ i strategije društveno odgovornog poslovanja. Na ovaj način NIS je partner Teniskog saveza u promociji zdravog života i negovanja mladih talenata.
Organizatori vikenda sporta u Novom Bečeju bili su
· Osnovna škola „Josif Marinković“ –„Škola bez nasilja“
· Sportski savez opštine Novi Bečej
· Opština Novi Bečej
· Turistička organizacija Novi Bečej
Gosti: predstavnici UNICEF-a , Jedinice za prevenciju nasilja – Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, predstavnici Teniskog saveza Srbije
Povezana vest:  HOKEJ NA LEDU, SLOHOKEJ LIGA, Partizan ubedljiv protiv Triglava