aah

AMERIČKI FUDBAL

Vukovi Beograd bolji od Silverhoukse u prvoj utakmici Lige američkog fudbala Centralne Evrope

Vukovi Beograd došli su do pobede u utakmici koja je otvorila sezonu u Ligi američkog fudbala Centralne Evrope, CEFL. Vukovi su savladali Silverhoukse iz Ljubljana s rezultatom 21-9. (6-0; 0-7; 8-2; 7-0)

Prošle godine na istom mestu, na Adi Ciganliji, Silverhouksi su savladani s 21-10. Kao i tada, ekipa iz Ljubljane je na poluvreme poluvreme otišla s vođstvom od 6-7, ali do kraja nisu uspeli da pobede, iako su uspeli da povise vođstvo i na 6-9.

Povezana vest:  KUGLANJE, Kovačić i Frenc šampioni Srbije u sprintu

Odbrane obe ekipe su bile bolji deo svojih ekipa na ovoj utakmici, a odbrana Vukova opet za dlaku bolja, što je i presudilo. Novi kvoterbek gostiju Vini Gej presečen je tri puta, od čega su Vukovi to pretvorili u poene jednom.

Vukovi su poveli 6-0 pasom od 30 jardi Vinija Mirota do Bratislava Bošnjaka, a u drugoj četvrtini je Gej trčanjem od 3 jarda vratio goste u igru. Nakon sejftija za 6-9, Marko Bates je presekao pas Geja i vratio ga 50 jardi za tačdaun i novo vođstvo Vukova. Dejan Cerovac je uhvatio pretvaranje za dva poena i rezultat 14-9. Do kraja utakmice, Vukovi su osigurali pobedu pasom od preko 50 jardi Mirota do Cerovca za 21-9. Ivan Nedeljković iz odbrane Vukova je zabeležio svoj drugi presečen pas u poslednjim minutima utakmice.

Povezana vest:  ŠAH, Borben start ženskog šampionata Srbije u šahu

Prva četvrtina:

Vukovi Vini Mirot pas 30 jardi do Bratislava Bošnjaka, ekstra poen izblokiran 6-0

Druga četvrtina

Silverhouks Vini Gej trčanje 3 jarda, Milan Narat ekstra poen 6-7

Treća četvrtina

Silverhouks sejfti, 6-9

Vukovi Marko Bates presečen pas, vraćen 50 jardi za tačdaun. Vini Mirot do Dejana Cerovca za 2 poena 14-9

Povezana vest:  SOFTBOL, Juniorska reprezentacija Srbije osvojila 11. mesto na EP

Četvrta četvrtina

Vukovi Vini Mirot pas 55 jardi do Dejana Cerovca, Milan Matović ekstra poen 21-9