sah

ŠAH VESTI

Jovana Erić vodi kolo pre kraja

 

Jovana Erić se večerašnjom pobedom crnim figurama protiv Ljilje Drljević, u desetom kolu državnog prvenstva koje se igra u Beogradu, izdvojila u vođstvu na tabeli. Tome je doprineo i uspeh Marije Rakić, koja je savladala Mariju Manakovu, dok su očekivane pobede ostvarile Ana Benderać protiv Lene Miladinović i branilac titule Anđelija Stojanović u meču sa Kristinom Brankov.

Povezana vest:  Šifrin došla do četvrte vezane pobede u slalomu na svetskom šampionatu

Irina Čoluškina je lako savladala Anastasiju Panić 1:0, dok je Suzana Maksimoviić bila bolja od Marije Dragojević. Kolo pre kraja na tabeli vodi Erić sa osam poena, ispred Anđelije Stojanović i Ane Benderać sa po pola poena manje.

Manakova ima sedam, Drljević 6,5, Rakić 5,5, Čoluškina i Maksimović po 4,5, Miladinović četiri, Brankov tri, a Panić i Dragojević po jedan osvojen poen. Poslednje kolo igra se sutra u 11 sati: Manakova-Benderać, Erić-Rakić, Dragojević-Drljević, Brankov-Maksimović, Panić-Stojanović, Miladinović-Čoluškina.

Povezana vest:  FITNES CENTAR BEOGRADSKE ARENE OD 15.11. OTVOREN ZA TRENINGE

Nagradni fond sa ekstrahonorariam za sve učesnice šampionata, koji zavise od broja bodova na rejting listi FIDE, iznosi 505.000 dinara.