nemacka_sp_slovacka

HOKEJ SP SLOVAČKA

Nemačka iznenadila Rusiju na Svetskom prvenstvu

 

Hokejaška reprezentacija Nemačke napravila je danas prvo iznenađenje na Svetskom prvenstvu koje se igra u Slovačkoj, pošto je u Bratislavi pobedila Rusiju sa 2:0. Golove su postigli Tomas Grelinger i Partik Rajmer, a ovo je Nemačkoj bila prva pobeda nad Rusijom na svetskim prvenstvima.

Povezana vest:  Milica Babić šesta juniorka na planeti vazdušnom puškom

Golman „pancera“ Denis Endras imao je 31 odbranu. Nemačka se tako revanširala Rusima za poraz od 2:1 u polufinalu prošlogodišnjeg Svetskog prvenstva.

Grajlinger je postigao gol udarcem iz zgloba posle četiri minuta i 19 sekundi druge trećine, a Rajmer je drugi dao bez asistencije dva minuta i sedam sekundi pre kraja treće.

Rusija je najuspešnija reprezentacija u istoriji svetskih šampionata, sa 25 osvojenih trofeja. Tim je stalno napadao Nemce u završnici, a u poslednjoj trećini odnos šuteva bio je 12:5, ali šanse nisu koristili Ilja Kovalčuk, Aleksander Radulov i Vladimir Tarašenko.

Povezana vest:  Damljanović preuzeo vođstvo na tabeli

U drugoj današnjoj utakmici, Švajcarska je u produžetku meča u Košicama pobedila Francusku sa 1:0, pošto je u regularnom delu bilo 0:0. Strelac je bio Žilijen Vokler.