nhl_logo

NHL

Tampa Bej i San Hoze  upisali prve pobede polufinalnoj seriji doigravanja

Prve utakmice polufinalnih serija doigravanja NHL lige odigrali su u noći s petka na subotu hokejaši Vošaingtona i Tampe Bej, te San Hozea i Detroita. U Istočnoj konferenciji Tampa Bej je slavila na gostovanju kod Vošigtona 4:2, dok je na Zapadu San Hoze protiv Detroita uspeo obraniti domaći led 2:1 pobedom u produžetku.

Tampa Bej je zaostajala u prvom krugu doigravanja protiv Picburga u seriji 1:3, nakon čega je upisala četiri trijumfa zaredom. Golove za pobedu Lajtninga postigli su Šon Bergenhajm, Stiv Dovnie, Steven Stamkos i Dominik Mur, dok je na golu Dvejn Roloson zaustavio 26 udaraca.

Povezana vest:  ALPSKO SKIJANJE, Pobeda Austrijanca Krola u Vengenu

Za Vošington su poentirali Aleksander Semin i Erik Fehr, ali njihov najbolji igrač Aleksander Ovečkin potpuno je „ukroćen“, te je uputio tek dva udarca prema suparničkim vratima.

Na kraju valja reći da su kod Tampe Bej na listi povređenih završila dva izuzetno važna igrača Simon Gagne i Pavel Kubina, a težina njihovih povreda zasad nije poznata.

Povezana vest:  STRELIČARSTVO, Mioković sa državnim rekordom prošao kvalifikacije na EŠ u Poreču

Druga utakmica serije na rasporedu je u nedelju, ponovo u Vošingtonu. Detroit Red Vingsi imali su protiv San Hoze Šarksa vođstvo 1:0 sve od desete minute prve trećine kada je gol postigao švedski veteran Niklas Lidstrom. Mrežu je prekaljeni odrambeni igrač poentirao je dan nakon svog 41. rođendana, ali prednost Red Vingsi nisu uspeli da obrane.

Džo Pavelski izjednačio je u 11. minuti poslednje trećine, te je utakmica otišla u produžetak. Tamo ju je golom u 8. minuti produžetka rešio Ben Fereiro kojem je to bio debi u NHL doigravanju. Fereiro je sebi na taj način poklonio najlepši poklon za 24. rođendan. Druga utakmica serije igra se u nedelju ponovo u HP Pavilionu u San Hozeu.

Povezana vest:  HOKEJ NA LEDU, SP SLOVAČKA, Švedska i Finska u finalu

NHL doigravanje, konferencijski polufinale:

Istočna konferencija: Washington (1) – Tampa Bay (5) 2-4 (Tampa Bay vodi u seriji 1-0)

Zapadna konferencija: San Jose (2) – Detroit (3) 2-1, produžetak (San Jose vodi u seriji 1-0)