Nordijski skijaši Srbije završili pripreme za Vankuver 

normal_2010mascotsTroje srpskih reprezentativaca iz skijaškog kluba „Jelenak Sjenica“ završili su pripreme i sada se spremaju za put na predstojeće Olimpijske igre u Vankuveru, koje počinju 12. februara. 
Trener ovog kluba i nordijskog tima Srbije, Murat Garibović rekao je da se reprezentativci trenutno nalaze u Beogradu gde obavljaju poslednje testove pred put u Kanadu. 
-Ostalo je da Belma Šmrković, Milanko Petrović i Amar Garibović obave poslednje testove za veliko takmičenje. Činjenica je da će Sjenica imati troje predstavnika na predstojećoj Olimpijadi i tome ništa ne treba dodati – rekao je Garibović radiju Sto plus. 
Bijatlonac Milanko Petrović (22) će 14. februara učestvovati u sprintu na 10 kilometara. Ako se plasira među prvih 60, on će dva dana kasnije nastupiti i u dohvatnoj trci na 12,5 kilometara. 
Učešće na Igrama Petrović će završiti 18. februara, kada je na programu pojedinačna trka na 20 kilometara. 
Belma Šmrković (20) i Amar Garibović (19) nastupiće u nordijskom skijanju, a oboje će izaći na stazu 15. februara. Šmrkovićeva će učestovati u trci na 10.000 metara slobodnim stilom, a Garibović na 15.000 metara slobodnim stilom. 
Na Zimskim olimpijskim igrama u Vankuveru Srbiju će predstavljati desetoro sportista. 

Povezana vest:  SKI SKOKOVI, Adam Mališ završio karijeru