nebojsa_ilic_skupstina_grada

Karakašević i Rašović dobitnici nagrade za životno delo

 

Sportski savez Beograda i Sekretarijat za sport i omladinu dodelili su danas nagradu za životno delo stonoteniseru Milivoju Karakaševiću i džudisti Vuku Rašoviću.

Nagradu za afirmaciju i doprinos u razvoju ženskog sporta dobila je šahistkinja Slobodanka Milivojević i prva žena koja se popela na Mon Blan, Olivera Simić.

Povezana vest:  KUGLANJE, Beograd i Radnički jesenji prvaci, Metalcu derbi, Bačka uzela bod Kristalu

Za najuspešniji beogradski sportski klub proglašen je kajakaški klub Borča, za koji veslaju Olivera i Nikolina Moldovan. Gradski sekretar za sport Aca Kovačević istakao je da je ovo veliki dan za beogradski sport, a da se priznanje dodeljuje onima koji su najviše radili.

Predsednik Sportskog saveza Beograda Nebojša Ilić naglasio je da se ta organizacija trudila da radi na promiciji sporta.

Povezana vest:  BADMINTON, Nova medalja za Petrovića

-U 2010. godini u Beogradu je održano više od 120 takmičenja i 62 Trofeja Beograda. Beograd je grad sporta, a naš zadatak je da takav i ostane – rekao je Ilić.

Predsednik olimpijskog komiteta Vlade Divac zahvalio se Beogradu na pomoći i izrazio nadu da će Olimpijski komitet Srbije i grad nastaviti uspešnu saradnju.

Ovo je bila prilika da se predstavi Almanah za 2010. godinu, u kome su pobrojani svi sportski događaji, sve medalje koje su osvojili beogradski sportisi i uspesi koje su ostvarili beogradski klubovi.

Povezana vest:  AMERIČKI FUDBAL, Wild Boarsi i SBB Vukovi u finalu „Sport klub” Prve lige Srbije