teren

MALI TERENI – VELIKA RADOST

Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije kao jedan od nosioca projekta „Mali tereni – velika radost“ zajedno sa Kancelarijom „Otvorene zabavne škole fudbala – Open Fun Football Scholls“, predstavilo je danas u Palati Srbija  koorinatorima i odgovornim licima za male terene iz lokalnih samouprava projekat „Mali tereni, velika radost“

Osnovni cilj ovog projekta jeste da mini pič tereni širom Srbije postanu prepoznatljivo mesto za igranje radost i druženje dece i on predviđa realizaciju programa iz oblasti sporta dece i omladine, odnosno unapređenje baznih segmenata za fudbal i odbojku.

Povezana vest:  AMERIČKI FUDBAL, Divlji veprovi šampioni Srbije

Ministar omladine i sporta Snežana Samardžić Marković izrazila je svoje veliko zadovoljstvo povodom današnjeg sastanka i istakla da projekat „Mali tereni, velika radost“ predstavljaju primenu dva prioriteta Strategije razvoja sporta:

-Dva od tri prioriteta Strategije razvoja sporta jesu deca i omladina i sportska infrastruktura. Svrha 52 mini pič terena koje Ministarstvo omladine i sporta u saradnji sa Kraljevinom Norveškom izgradilo jeste uključivanje što većeg broja dece u sportske aktivnosti i organizovan način bavljenja sportom, jer bez dece u sportu nema regrutne baze, a ni zdrave nacije – izjavila je Snežana Samardžić Marković i  dodala da je očekivani broj dece koja će učestvovati u ovom programu oko 6500.

Povezana vest:  ALPSKO SKIJANJE, Austrijanka Feninger pobednica veleslaloma u Areu

-U uvodnom programu učestvovaće deca uzrasta 6-7 godina, dok će glavnim programom biti obuhvaćena deca sedmog i osmog razreda, i to ravnopravno i dečaci i devojčice. Projekat „Mali tereni, velika radost“ je prilika da decu kroz igru razvijamo ljubav prema sportu, ali i da ih učimo timskom radu, fer pleju, toleranciji. Pored sportske i vaspitne uloge, želimo da ovi tereni donesu radost jer sport donosi radost – rekla je Samardžić Marković.

Povezana vest:  STRELJAŠTVO, Sastav Srbije na Svetskom kupu u Minhenu: Kvartet juniora uz proverene snage

Projekat su prisutnima detaljnije predstavili Zoran Avramović, član saveta za sport i Sanja Lučić,  predsednik Sportskog udruženje „Otvorene Zabavne Škole Fudbala“. U svojim izlaganjima, oni su skupu prestavili organizacioni plan i program projekta „Mali tereni, velika radost“ i predočili kako će izgledati praktični rada na terenu nakon čega je usledila diskusija.

Projekat „Mali tereni, velika radost“ izabran je na konkursu za sprovođenje Strategije razvoja sporta koji je raspisalo Ministarstvo omladine i sporta i za ovaj program izdvojeno je 17.868.500,00 dinara.