Decje_sportske_igre

Finale Dečjih sportskih igara predškolaca Beograda 28. maja u Hali sportova

Finale Dečjih sportskih igara predškolaca grada Beograda biće održano 28. maja u Hali sportova na Novom Beogradu, a deca će se takmičiti u mini atletici, mini fudbalu i između dve vatre. Kvalifikaciona takmičenja održana su 10. maja u predškolskim ustanovama Savski venac i „Jovan Jovanović Zmaj“ na Voždovcu, dok će PU “Perka Vićentijević” iz Obrenovca biti domaćin grupnog takmičenja 16. i 17. maja. Pobednici regionalnih (grupnih) takmičenja učestvovaće na završnom, finalnom takmičenju predškolaca na Novom Beogradu.

Povezana vest:  ŠAH VESTI, KARPOV U BEOGRADU, Dačić: Pobeda Karpova bi bila važna i za srpski šah

– Sportske igre su se prethodnih deset godina održavale u obrenovačkim vrtićima, a od prošle godine organizuju se na nivou grada Beograda. To je odlična prilika da se družimo i da deca razvijaju takmičarski duh, ali i da nauče da poštuju pravila. Naš stav je da je deci upravo kroz sport najlakše da nauče da pobeđuju i da gube – izjavila je za Beoinfo Dragana Cvetanović, pedagog za fizičku kulturu u PU „Perka Vićentijević“.

Povezana vest:  KUGLANJE, NAŠI U SVETU: Zorica Barać i Vlajkov igrači utakmice, Ernješi blistao u Nojmarktu, Segednici slavili u Solnoku

Svake godine će različita predškolska ustanova biti domaćin sportskih igara i „čuvar“ posebne statue, a koje će igre biti zastupljene na takmičenju ostavljeno je domaćinima da odluče.