Internacionalni juniorski turnir Nemacka 2011_Delegacija Srbije

BADMINTON

Fantastičan uspeh u Nemačkoj – juniori osvojili pet medalja

Mladi orlovi su se vratili iz nemačkog grada Waghaeusel sa osvojenih čak pet odličja. Prvi nastup naših reprezentativaca u ovoj državi biće upisan zlatnim slovima u istoriju Badminton saveza Srbije. Na prestižnom zvaničnom takmičenju za sve juniorske kategorije, GLOBUS TOP 3000, u konkurenciji više stotina učesnika, naši reprezentativci su se okitili sa dve srebrne i tri bronzane medalje. Srbiju su u Nemačkoj predstavljali: Lena Janić (do 11 god.), Nataša Pavlović (do 13 god.), Andrijana Stanković (do 13 god.), Anja Janić (do 15 god.), Andrija Doder (do 13 god.), Jovan Babajić (do 15 god.), Dragoslav Petrović (do 15 god.), Marija Bulatović (trener), Dragan Antić (trener) i Mladen Janić (vođa puta).

Povezana vest:  SKIJANJE, Linzi Von povredila glavu na treningu

U konkurenciji devojčica pojedinačno, u uzrasnoj kategoriji do 11 godina, Lena Janić je osvojila bronzanu medalju. U neizvesnoj borbi za finale Lena je izgubila od nemice Sprenger Hannah rezultatom 2:1 (21:17, 17:21, 21:19). U istoj uzrasnoj kategoriji, Janićeva je osvojila vicešampionsku titulu i u konkurenciji ženskih parova u kojој je nastupala sa austrijankom Winkler Rafaela. Srpsko-austrijski par, posle stečene prednosti u prvom setu, izgubio je finalni meč od moldavskog para Ermichev Daria / Gînga Vlada rezultatom 2:1 (11:21, 21:18, 21:15). U konkurenciji devojčica pojedinačno, u uzrasnoj kategoriji do 13 godina, Andrijana Stanković je osvojila srebrnu medalju dok je Nataša Pavlović zaustavljena u četvrtfinalu. Stankovićeva je zabeležila izuzetan rezultat plasmanom u finale. Nakon pobede u polufinalu, na putu ka osvajanju šampionskog trona Andrijanu je zaustavila ruskinja Ronzhina Anastasia. Finalni meč je završen rezultatom 2:0 u korist ruskinje, po setovima 21:14 i 21:18. U konkurenciji ženskih parova ponovio se scenario iz pojedinačne konkurencije. U finalu su Stankovićeva i Pavlovićeva izgubile od ruskinja Dmitriev Mary / Ronzhina Anastasia rezultatom 2:0 (21:19, 21:18).

Povezana vest:  NHL LIGA, Pitsburg s pet komada ispratio Toronto, Krozbi postigao nova dva gola

Andrija Doder, u paru sa hrvatskim takmičarem Dinom Belašem, osvojio je bronzanu medalju u konkurenciji muških parova u kategoriji do 13 godina. U polufinalnom meču Doder i Belaš su zaustavljeni od austrijanaca Herzer Jan-Pascal / Voigt Julilan rezultatom 2:0 (21:9, 21:11). Dragoslav Petrović, u kategoriji dečaka do 15 godina, izgubio je u meču za medalju od vicešampiona Wang Simon rezultatom 2:1 (15:21, 21:10, 21:19). Petrović i Jovan Babajić, u konkurenciji muških parova, izgubili su takođe u meču za medalju od ruskog para Gavrilov Maxim / Solovyev Vladislav rezultatom 2:0 (21:14, 21:19).

Povezana vest:  „Trofej Beograda” u bridžu za vikend u „Sava centru”

Nikola Arsić i Vladimir Savić, u konkurenciji muških parova, na seniorskom turniru iz kalendara Evropske badminton federacije, Slovenia International 2011, u konkurenciji preko 70 takmičara sa četiri kontinenta, zabeležili su nove međunarodne bodove plasmanom u osminu finala. Srpski par je, posle velike borbe, izgubio od slovenačkog Semrov / Turk rezultatom 2:1 (15:21, 21:9, 21:17).

Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta, doprineli su u značajnoj meri učešću reprezentativaca Srbije na navedenim međunarodnim takmičenjima obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava.