sah

ŠAH VESTI KUP

Maksimović najuspešniji igrač finala Kupa

 

Intermajstor Branimir Maksimović (2.440) iz Niša najuspešniji je šahista finalnog turnira za Kup Srbije, koji je igran u Valjevu od 16. do 22. maja. Maksimović je na drugoj tabli osvojio šest poena iz sedam partija, a slede smederevski velemajstori Miloš Perunović i Danilo Milanović, kao i Siniša Pezelj iz Pančeva, koji su uknjižili po 5,5 poena iz sedam partija.

Povezana vest:  Vukovi idu po titulu, šampion ne brani tron

Sa skorom 5 (7) slede velemajstori Bojan Vučković (Beograd), Andrey Zontakh (Ukrajinac u beogradskoj Itaki), Slaviša Brenjo (Lasta), te FIDE majstori Novak Pezelj (Ivan Kurjački, Pančevo) i Aleksandar Milošević (OŠK Paraćin).

Bugarski velemajstor Aleksandar Delčev (Čast i slava, Pirot) predovi grupu od 11 šahista sa skorom 4,5 (7), Marko Nenezić (Itaka) ima 4 (6), a grupu od 10 igrača sa skorom 4 (7) predvodi najbolji srpski šahista Ivan Ivanišević (2.648), koji je igrao na prvoj ploči za pobedničku ekipu Smederevskog ŠK.

Povezana vest:  TRI MEDALJE SA EVROPSKOG PRVENSTVA U PARAGLAJDINGU

Smederevci su pobedili sa 15 osvojenih meč bodova i 19 poena, ispred branioca titule Novosadskog ŠK sa 14 (18,5), Beograda 13 (18), Laste 13 (16) i kragujevačkog Vodovoda sa 12 (16,5).

Najprijatnije iznenađenje je Itaka iz Beograda, koja je sa 11 (16) osvojila šesto mesto predvođenja Zontakhom iz Ukrajine i veteranom Draškom Velimirovićem, a još su igrali omladinci Aleksandar Inđić, marko Nenezić i Dušan Kalinić.

Povezana vest:  HOKEJ NA LEDU, U nedelju četvrti meč finala - Partizan hoće 20. titulu, Zvezda „majstoricu"

Najviše su razočarale Nišlije, koje su, iako prvoligaši, bili tek 13. sa osam meč bodova i 14 osvojenih poena.