paraglajding

PARAGLAJDING

VIDOVDANSKI XC KUP 2011 od 3. do 5. juna

 

Paraglajding klub Sokolica, organizuje od 3. do 5. juna Vidovdanski kup 2011 (takmičenje međunarodnog karaktera) u paraglajdingu u disciplini prelet u Kosovskoj Mitrovici – Zubinom Potoku.

Poletišta Kurilovo, Jelakce i Cardak nalaze se na visini od oko 1500 m.  Takmičari će imati prilike da se upoznaju sa terenom 2. juna, kada je predviđen trenanžni dan, a otvaranje takmičenja biće 3. juna od 10h. Takmičenja će se nastaviti do 5. juna, poslednjeg dana takmičenja, kada će uslediti i ceremonija dodele nagrada u 19h.

Povezana vest:  ŠAH VESTI, KUP SRBIJE, Novosađani u vođstvu kolo pre kraja šahovskog Kupa

Do sada je prijavljeno 35 takmičara iz deset klubova Srbije i Makedonije, među kojima su i istaknuta imena našeg paraglajdinga – Željko Ovuka, nosilac državnog rekorda u slobodnom preletu (186,4 km), Dušan Đorđević, aktuelni državni šampion i Vladimir Bačanin, član reprezentacije.

Paraglajding klub ”Sokolica“ iz Kosovske Mitrovice organizuje drugi memorijalni kup u preciznom sletanju paraglajderom u čast pilotu Aleksandru Mihajloviću, koji je bio  jedan od prvih pilota koji je leteo paraglajderom na teritoriji severnog Kosova i jedan od osnivača Paraglajding kluba „Sokolica“.

Povezana vest:  RAGBI 13, ZVEZDA BLIZU PROLEĆNE TITULE

PHOTO: Vazduhoplovni savez Srbije