DETALJ SA TRKE DUNAVSKOG KUPA

U nedelju trka „Dunavskog kupa“ u Vinkovcima

Šesta trka „Dunavskog kupa“, najvećeg takmičenja rekreativaca, amatera i mastersa u regionu održaće se u nedelju 29. maja u Vinkovcima u Hrvatskoj. Očekuje se učešće biciklista iz Srbije, BiH, Mađarske i Hrvatske.

Lane je prvi put vožena je trka „Dunavskog kupa“ u inostranstvu i to baš u Vinkovcima. Staza je ove godine kružna, šest krugova, 60 km.  Organizovaće se i trka za parabicikliste.

Povezana vest:  BICIKLIZAM, Vigins: Mnogi će se šokirati kad počnem da pričam o dopingu

Prošle godine Slobodan Radovanović iz novosadskog Elita osvojio je u Vinkovicima drugo, a Miroslav Bata Uskoković iz beogradskog Partizana treće mesto.

„Dunavski kup“ je prošle godine, na primer, okupio u svim trkama čak 192 vozača iz BiH, Hrvatske, Mađarske i Srbije. I ove godine biciklisti će se boriti za  trofej „Zlatna amfora” koju daruju organizatori iz kluba Elit a  napravili su ga Zlatara Tarjan iz Novog Sada i Grnčarska radionica Miljana Stankovića iz Zrenjanina. Glavna nagrada je ram za trkački bicikl Trigon, dar generalnog sponzora “Ciklo manije internešenel” čiji je vlasnik nekadašnji profesionalac Zoltan Tarjan. Sponzor takmičenja je u Vitalikum, a pomogli su i BS Vojvodine, Novosadski sajam, Novosadski maraton, Grad Novi Sad i drugi gradovi domaćini jedne od 22 trke koliko ih ima ove godine.

Povezana vest:  Poginuo španski biciklista Tondo