softball zastava

SOFTBOL

Softbol savez Srbije dobio novog generalnog sekretara, Ješić selektor seniorki

U Softbol savezu Srbije rade punom parom, jer je sezona puna obaveza. Trijumfom na juniorskom Evropskom kupu, naše devojke pokazale su da se na njih treba ozbiljno računati. Na redu je Trofej Novog Sada, nastavak Prvenstva Beograda i Srbije, Trofej Beograda, internacionalno kadetsko takmičenje u Parmi i u avgustu Evropsko prvenstvo u Belgiji.

Povodom toga na predlog predsednika saveza Slobodana Đurića došlo je do reorganizacije u savezu. Upravni odbor je jednoglasno usvojio predlog da novi generalni sekretar postane Neda Janković. Ona će na tom mestu naslediti Dejana Ješića, koji je postavljen za selektora seniorske reprezentacije.

Povezana vest:  P&G i MOK uspostavili najdalekosežnije partnerstvo do sada

-Na ovo smo se odlučili, jer želimo da proširimo međunarodnu saradnju i da naši klubovi mogu svakodnevno da budu u konktaktu sa našom kancelarijom. Dejan Ješić je zaposlen u jednoj sportskoj agenciji i on ne može maksimalno da ispunjava zadatke. Neda Janković se na Evropskom kupu pokazala kao sjajni rukovodilac. Sjajno priča engleski i svakodnevno će raditi u našoj novoj kancelariji – istakao je Slobodan Đurić, predsednik Softbol saveza Srbije.

Povezana vest:  Nevena Ignjatović 14. u generalnom plasmanu Evropa kupa

Seniorska selekcija je do sada postizala slabe rezultate.

-Naš glavni cilj su kadetkinje, a pažnja se posvećuje i juniorkama. Seniorke su na dosta slabom nivou, većina zbog obaveza na fakultetima retko trenira. Ješić ima zadatak da do septembra razmrda tu selekciju, da organizuje kontrolne mečeve svakog vikenda, protiv naših klubova. Ali još jednom ističem da većinu novca koju dobijamo od budžeta ulažemo na putovanja mlađih reprezentativnih selekcija, trenere, pripreme i kotizacije. Softbol se 2018. vreća na program Olimpijskih igara i mi hoćemo da nastupimo na njima – poručio je Đurić, koji se zahvalio Ministarstvu omladine i sporta na pomoći koju dobija softbol.

Povezana vest:  ŠAH, Jovana Erić nova prvakinja Srbije u šahu