robert_ernjesi_2

KUGLANJE
Ernješi drugi u Gradišci
 
Robert Ernješi srpski juniorski kuglaški reprezentativac, trostruki seniorski vicešampion  sa Svetskog prvenstva u Lesnom u oktobru  i vlasnik tri svetska juniorska zlata sa SP u Baucenu ove godine, osvojio je drugo mesto na prvom „Memorijalu Sanjin Aleksić“ odigranom u Gradišci u  Republici Srpskoj u spomen na nekadašnjeg kadetskog reprezentativca BiH i jednog o najtalentovanijih kuglaša, koji je poginuo u saobraćajnoj nesreći.
Ernješi, prvotimac mađarskog šampiona Segedina, oborio je 634 čunja. Pobednik Marko Trklja (Knin Revita), koji je i seniorski šampion BiH,  je imao 639 čunjeva. Treće mesto pripalo je Radovanu Vlajkovu juniorskom reprezentativcu zrenjaninskog Banata sa 621 čunjem. Četvrti je bio juniorski vicešampion sveta u tandemima,  član Beograda Miloš Simijonović sa 613 čunjeva, a peti Nemanja Galić (Kozara, Gradiška) sa 612 čunjeva.
Slede: 6. Dženan Galić (Bosna) 600, 7. Željko Vajkić (Knin) 597, 8. Haris Nuredinović (Bosna) 589, 9. Borislav Rogić (Partizan, Beograd) 586, 10. Igor Kovačić (Crvena zvezda BN Bos) 585 čunjeva itd.
Učestvovala su 24 kuglaša iz BiH i Srbije. Takmičenju su prisustvovali i Bibija Kerla generalni sekretar KS BiH, Ševal Bašić istaknuti kuglaški radnik iz BiH, predsednik KS Srbije i potpredsednik Međunarodne kuglaške federacije FIK NBC Uroš Dragojlović, generalni sekretar KSS i selektor juniorske reprezentacije Srbije šampiona sveta Vojko Pavlović i druge ugledne zvanice i prijatelji kuglaškog sporta.
Povezana vest:  U Lusaki otvoren sportski centar vredan 10 miliona dolara