serena_vilijams_rim

Serena Vilijams želi titule na sva četiri gren slema

 

Američka teniserka Serena Vilijams (31) izjavila je danas da u 2013. godini želi da osvoji sva četiti gren slem turnira, ali da će to želeti i bilo koja druga igračica koja pobedi na Otvorenom prvenstvu Australije. Kako prenosi Bi-Bi-Si (BBC), Vilijamsova je počela ovu sezonu pobedom u Brizbejnu, u meču sa Amerikankom Varvarom Lapčenko, koju je za menje od jednog sata pobedila sa 2:0 (6:2, 6:1).

Povezana vest:  Rodžer Federer: Nema potrebe da me otpisujete!

-Apsolutno želim da osvojim četiri najveća turnira u godini – rekla je Vilijamsova, koja ima 15 titula sa gren slemova.

Ona je, međutim, ukazala da će i bilo koja teniserka koja pobedi na Otvorenom prvenstvu Australije, prvom gren slemu u godini, želeti isto.

-Nema šanse da Viktorija Azarenka, Marija Šarapova ili neka treća ne razmišljaju na isti način – rekla je Serena Vilijams.

Povezana vest:  Tomas Muster će u Beču okončati karijeru

Američka teniserka istakla je da je 2003. dodala Otvoreno prvenstvo Australije titulama osvojenim u 2002. na Rolan Garosu, Vimbldonu i Otvorenom prvenstvu SAD. Tako je osvojila sva četiri velika turnira u nizu i postala prva teniserka posle Štefi Graf (1988) kojoj je to pošlo za rukom. Otvoreno prvenstvo Australije igraće se od 14. do 27. januara u Melburnu.

Povezana vest:  Serena Vilijams u trećem kolu Australijan opena

Vilijamsova je u prošloj sezoni imala 58 pobeda i četiri poraza, a osvojila je titule na Vimbldonu, Otvorenom prvenstvu SAD i Olimpijskim igrama u Londonu.