Mali karatisti

Više od 20 sportskih rekreativnih klubova predstavljeno u Staroj Pazovi u okviru akcije „Šta treniraš?“

U okviru akcije „Šta treniraš?“ u Staroj Pazovi danas je predstavljeno više od 20 sportskih rekreativnih klubova iz Stare Pazove sa ciljem motivisanja mladih iz ovog mesta da izaberu aktivnost za sebe. Akciju je pre dve godine pokrenuo Coca-Cola Sistem (kompanija Coca-Cola i Coca-Cola Hellenic) u partnerstvu sa Ministarstvom omladine i sporta, Republičkim zavodom za sport i Sportskim savezom Srbije koji su u realizaciji ovog projekta prepoznali ideje koje doprinose sprovođenju Strategije razvoja sporta i Strategije za mlade.

Program „Šta treniraš?“ pokrenut je kako bi se motivisali prvenstveno mladi, ali i svi ostali, da se aktivnije uključe u rekreativne sportske aktivnosti. Posle Beograda, Kragujevca i Novog Pazara gde je predstavljeno više od pedeset nacionalnih sportskih saveza, Stara Pazova je četvrti grad u kome je otvoreno pitanje „Šta treniraš?”.

Povezana vest:  ŠAH VESTI, Jugović iznenadio Kragujevčane

Mirko Kantar, šef odseka za razvoj sporta u Ministarstvu omladine i sporta ovom prilikom izjavio je da su prvi prioritet strategije sporta deca, a akcija “Šta treniraš?” se potpuno uklapa u taj koncept. „To je  glavni razlog zbog koga je naše Ministarstvo odlučilo da aktivno podrži ovaj, ali i sve ostale projekte koje ćemo sprovesti zajedno kako bismo motivisali što veći broj dece da budu fizički aktivna, jer je to preduslov za zdravu naciju“ dodao je Mirko Kantar.

„Coca-Cola Sistem tradicionalno promoviše aktivan način života, sport, rekreaciju i druženje. Izuzetno nam je važno što je Ministarstvo omladine i sporta prepoznalo značaj ove akcije i što imamo zajednički cilj, da motivišemo školsku decu, omladinu i sve ostale, da se uključe u rekreativne sportske aktivnosti i usvoje zdrave životne navike. Drago nam je što je ova akcija zaživela i izuzetno smo zahvalni Staroj Pazovi i gradonačelniku Goranu Joviću koji su na najbolji način predstavili sportski duh svoga grada“, rekla je predstavnica Coca-Cola Sistema, Milica Stefanović.

Povezana vest:  KUGLANJE, Svetske zvezde u Banji Junaković na 10. „Memorijalu Đuro Štikovac“

U promociji svakodnevne rekreacije kao preduslova zdravog i aktivnog načina života, učestvovao je i predsednik opštine  Stara Pazova Goran Jović, koji je simbolično označio početak akcije: „Stara Pazova je poznata kao domaćin jedine kuće fudbala u našoj zemlji, i ovo je bila prilika da se posvetimo i onima koji tek treba da izaberu aktivnost za sebe. Zato smo dali aktivnu podršku programu „Šta treniraš?“ kako bi svaki stanovnik Stare Pazove izabrao rekreaciju za sebe, što ćemo nastaviti da radimo i dalje, u skladu sa našim opredeljenjem da budemo grad sporta“.

Povezana vest:  KUGLANJE, Da 2016. bude uspešnija od sjajne 2015!

Ovom prilikom u Staroj Pazovi je bio i generalni sekretar Sportskog saveza Srbije Dane Korica. Prisutnima se predstavilo 20 sportskih klubova i saveza iz Stare Pazove i okoline, predstavljajući 14 sportova i aktivnosti.

Projekat „Šta treniraš?“, da podsetimo, pokrenut je u julu 2009.  godine u Beogradu i naišao je na odličan odziv javnosti, sportskih saveza i naročito mladih, te je na taj način započet proces njihovog vraćanja sportu, a akcija se sada nastavlja širom Srbije. Cilj programa „Šta treniraš?“ je uključivanje što većeg broja nacionalnih sportskih saveza i klubova u promociju sporta i rekreacije, kako bi se motivisali i oni mladi koji su do sada bili nezainteresovani da se uključe.

{vsig}STA_TRENIRAS_2011{/vsig}