docek_nase_delegacijeOI VANKUVER 2012

Tim Srbije u Olimpijskom selu u Visleru

 

Prvi članovi misije OKS Vankuver 2010 u sastavu prof. dr Branislav Jevtić, šef Misije, Marina Leković sekretar i Ninoslav Cvetanović, fizioterapeut, stigli su u Vankuver 03. februara, gde su ih sačekali predstavnici Organizacionog komiteta (VANOC) i prevezli u Olimpijsko selo. Dan kasnije obavljen je sastanak DRM (Delegation regestration meeting) sa predstavnicima VANOC-a na kome su precizirana sva pitanja koja su prethodila dolasku sportista i službenih lica. Naša misija dobila je pohvale od strane organizatora za odličnu pripremu i blagovremeno dostavljanje svih podataka potrebnih za dolazak naše misije u Vankuver.

Povezana vest:  KUGLANJE, Poraz Pionira u četvrtfinalu Lige šampiona, slovački Sport ubedljiv, Segedinci odneli bod!

U petak, 5. februara u Vankuver su stigli naši nordijci i biatlonci. Zajedno sa dva člana naše bob posade koji su u Vankuveru od 31. januara, oni su prvi sportisti Srbije koji su ušli u prostorije našeg tima u Olimpijskom selu u Visleru.

Timu OKS u sredu 10. februara, posle finalnih priprema u Evropi, pridružiće se sportistkinje i treneri u diciplinama alpskog skijanja, dok će se još dva člana bob tima i njihov trener pridružiti našoj delegaciji 17. februara.

Povezana vest:  DIZANJE TEGOVA, Kajdoči osvojio dve bronze na EP do 20 godina

Olimpijsko selo u Visleru je visokog standarda što omogućava svim timovima maksimalnu posvećenost treninzima i takmičenjima. Podrška timu i misiji Olimpijskog komiteta Srbije u Vankuveru 2010. biće i šest asistenata, dodeljenih od VANOC-a, od kojih su petoro sa prostora bivše SFRJ.

vankuver_odbrojavanjeS obzirom na veliku vremensku razliku od 9 sati u odnosu na Srbiju, Olimpijski komitet Srbije organizovao je da naši sportisti radi aklimatizacije provedu u Visleru najmanje osam dana, pre početka takmičenja. Ovaj period pruža mogućnost da naši sportisti  obave treninge na olimpijskim borilištima, učestvuju u kulturnim programima i lično predstave olimpijski komitet Srbije, koji u ovoj 2010. godini slavi vek svog postojanja.

Povezana vest:  ALPSKO SKIJANJE, Kosteliću pobeda u superkombinaciji i mali kristalni globus

Dvojica sportista koji će se takmičiti u bobu, učestvovali su u programu instruktaže i treninga, što je bila vrlo važna aktivnost i program kojim je OKS želeo da pojača pripreme i podigne nivo bezbednosti sportista.

Šef Misije, lekar i fizioterapeut posetili su Olimpijski park i upoznali se sa rasporedom objekata, organizacijom prostora, treninga i takmičenja, a sportisti Srbije (biatlon, cros country) obavili su svoje prve treninge na objektima i prostorima Olimpijskog parka u Visleru.