skolski_program_2011

BEJZBOL

Uspešan početak školskog programa

U subotu 18.juna na Adi Ciganliji održan je bejzbol turnir beogradskih osnovnih škola u sklopu projekta koji Bejzbol savez Beograda razvija u saradnji sa Gradskim sekretarijatom za omladinu i sport.

U toku dvomesečnog perioda školarci su imali organizovane bejzbol sekcije pri svojim školama gde su naučili osnovna pravila bejzbola i pripremali se za veliki turnir na pravom bejzbol terenu na Adi Ciganliji.

Povezana vest:  BADMINTON, Novi međunarodni uspesi juniora u Mađarskoj, sedam medalja za orliće

Na bejzbol terenu se okupilo čak 50 dečaka i devojčica koji su u celodnevnom programu odigrali prvi turnir ovakve vrste u našem glavnom gradu.

Učestvovale su četiri ekipe okupljene u osnovnim školama sa četiri beogradske opštine:

OŠ „Svetozar Marković“ – Vračar (VRAČARSKI KLINCI)

OŠ „Ðuro Strugar“ – Novi Beograd (STRAJKERS)

OŠ „Banović Strahinja“ – Čukarica (BASTRA)

Povezana vest:  KUGLANJE, SP 2012, Zavarko oborio 727 čunjeva na SP u Lesnom

OŠ „Starina Novak “ – Palilula (DELFINI)

Odigrano je 8 utakmica u prisustvu velikog broja roditelja koji su sa interesovanjem pratili dešavanja na terenu a posebno finalni meč u kome je „Banović Strahinja“ savladao „Starinu Novak“ sa 14:5 i time postao prvi pobednik turnira koji će u narednom periodu postati tradicionalan.

Treće mesto je zauzela OŠ „Ðuro Strugar“ a četvrto OŠ „Svetozar Marković“.

Povezana vest:  DORĆOL ŠAMPION SRBIJE U RAGBIJU 9

Najboji igrač turnira je Dunja Mostarac (OŠ „Banović Strahinja“) a najbolji odbrambeni igrač je Nikola Milošević (OŠ „Ðuro Strugar“). Pehare i medalje je predao predsednik Bejzbol saveza Beograda Milan Zonić.

Bejzbol savez Beograda će organizoavti još dva turnira za školski uzrast u toku 2011. godine u cilju dalje popularizacije i omasovljenja bejzbol sporta u Srbiji i Beogradu.