plakat-web

BESPLATNE KREATIVNE RADIONICE ZA MLADE OD 13 DO 19 god. ZA LETNJI RASPUST!!!

Drustvo Smartie (uskoro Udruženje građana KOD) organizuje besplatne radionice modnog dizajna i vizuelnih komunikacija „OD MODE DO LIČNOG STAJLINGA“ a u okviru projekta KREATIVAN DIZAJN 4.

Aktivnosti će se odvijati u Klubu za mlade KOTEZ pri Kancelariji za mlade

Palilula. Trajka Grkovića 5a, KLUB ZA MLADE pri Kancelariji za mlade i MZ KOTEŽ

4.7. do 15.7. od 11 do 14 sati

Prijave na tel. 060 0 227 180, e/mail: [email protected]

Sadržaj projekta:

Ako želiš da na istraživački način stekneš nove tehničke i manuelne veštine a da se baviš modnim dizajnom i vizuelnim komunikacijama, projekat „Kreativan Dizajn 4“ ti to omogućava kroz dva bloka kreativnih radionica:

Povezana vest:  Pet važnih činjenica o ugljenim hidratima koje treba da znate

1) Osnove modnog dizajna

2) Vizuelna ikona

Predviđene su dve radionice u bloku od po 5 dana a može se pratiti ceo kurs ili svaki blok pojedinačno. Radionice su logički povezane, ali u zavisnosti od afiniteta ili slobodnog vremena, možeš se opredeliti za jedan ili dva bloka radionica.

Aktivnosti:

Na teoretski i praktičan način, mladi stručnjaci u projketu će predstaviti osnovne elemente modnog dizajna i stajlinga, dati uvide u analizu uzora u kreativnoj industriji koji oblikuju vizuelni identitet mladih i potstaći njihovo preispitivanje i uputiti ih u praktičnu primenu stečenih znanja.

Povezana vest:  Lift Kviz - kviz u Srbiji koji je za samo dva meseca igralo preko 50.000 ljudi

Rad Mirjane Bradonjić, predavača za modni dizajn, “fascinator”

1) Osnove modnog dizajna: te uvode u svet istorije mode od samih začetaka do danas, učićeš da transponuješ modnu skicu u formu crteža kao i da izradiš uzorak (model) od prvih modnih skica praćenih različitim tehnikama (uz pomoć fotografija, modne literature). Edukacija o stilu i kreiranju stajlinga, biće obogaćena instruktivno-praktičnim radom na izradi ličnog modela modnog fascinatora (dekorativan ukras za glavu).

Povezana vest:  Dodir prirode kroz odrastanje - Zeleni utorak u Ada Mall-u

Rad Lidije Filipović, predavača za pačvork, “Če Gevara”

2) Vizuelna ikona: Kroz upoznavanje sadržaja savremene istorije umetnosti, spoznaćeš veze između vizuelne umetnosti, sveta mode i grafičkog dizajna, i ta saznanja ćeš primeniti u izradi portreta svoje „vizuelne ikone“ u tehnici pačvorka. U toku radionice naučitiš da primeniš elementarne postupke za obradu fotografija na kompjuteru, naučiće da transponuješ fotografiju u crtež, kolaž, šablon za grafit i pačvork formu.

Autor i dizajner projekta je Gabriela Vasić, magistar likovnih umetnosti, dirktor Udruženja građana SMARTIE, koje uskoro menja naziv u KOD.