POTPIS NA KLAVIRU CONGOR BARANJ I TRENER BEOGRADA VOJKO PAVLOVIC

KUGLANJE

Baranj u Beogradu „Poštanskoj štedionici“, Ernješi pojačao Segedin

Prelazni rok u srpskom kuglanju je završen! Obilovao je veoma interesantnim  prelascima, a dva su posebno privukla pažnju.

Član šampionske reprezentacije Srbije sa SP u Sarajevu Čongor Baranj napustio je Sentu i pojačao redove šampiona Beograda „Poštanske štedionice“. Kako je izjavio sportski direktor kluba Zoran Radifković prilikom potpisivanja pristupnice, Čongor Baranj je karika koja je nedostajala da Beograd „Poštanska štedionica“ juriša dogodine na prva mesta u Svetskom kupu i Ligi šampiona. Beograđani sada u ekipi imaju čak četvoricu članova zlatne selekcije Srbije – Goran Ostojića, Arpada Antala, Daniela Tepšu i Čongora Baranja.

Povezana vest:  ŠAH VESTI, Tri remija u derbijima petog kola

Senta je ostala i bez drugog reprezentativca iz sarajevske zlatne čete mladog Roberta Ernješija, kadetskog šampiona sveta u kombinaciji i trećeg pojednačno i člana šampionske kadetske reprezentacije Srbije na SP. Pojačao je ekipu mađarskog Segedina za koju igra srpski reprezentativac član šampionske selekcije iz Sarajeva, Tibor Sel.

Senta, ipak, neće biti oslabljena u narednoj Supee ligi Srbije. Žolt Kiš srpski internacionalac vratio se u Srbiju posle uspešne sezone u banjalučkom Metalmaks Elnosu.

Pažnju su privukla i tri odlaska iz superligaša Metalca iz Gornjeg Milanovca! Član šampionske reprezentacije Srbije sa SP u Sarajevu Uroš Jagličić, pouzdani prvotimac Milovan Pantić i Dragoljub Vuksanović prešli su u redove  novog člana Super lige kragujevački Vodovod.

Povezana vest:  Španski internacionalac novo pojačanje Veprova

Dvojicu internacionalaca angažovao je za novu sezonu Partizan. Došli su Stefan Popović (iz Knin Revite, BiH) i Aleksandar Živadinović (Laktaši, BiH).

Iz ekipe bosanskog premijerligaša Knina u kruševačkog srpskoligaša Car Lazara vratio se Goran Bukva. Kruševljani su doveli i Velibora Radovića iz Vodovoda, Marka Vujanca iz Prve petoletke (Trestenik) i Ratomira Popovića i Tomislava Dinića.

Iz inostranstva se vratio i Mile Vuletić, lane član Slavoja iz Velkog Šariša (Slovačka)  i igraće u timu vojvođanskog ligaša Korduna iz Kljajićeva.

Crvena zvezda BN Bos je angažovala dvojicu kuglaša za narednu sezonu u Super ligi Srbije, Subotičanina Alena Kujundžića (Matica Spartak) člana kadetske selekcije Srbije šampiona sveta, i Dragana Vukelića iz Železničara iz Inđije.

Povezana vest:  SLOHOKEJ LIGA, Partizan protiv Kranja u derbiju 25. kola Slohokej lige

Niški superligaš Niš put doveo je juniorskog reprezentativca svetskog vicešampiona u tandemu i člana šampionske reprezencije Srbije Miloša Simijonovića koji je lane igrao za kostolački Rudar.

Kragujevačka Šumadija angažovala je Zorana Milinkovića iz Vodovoda.

Marjan Sentivanski iz superligaša Kraljeva otišao je u Prvu petoletku u Trsteniku.

Iz ekipe srpskoligaša Pak prometa (Kragujevac) svi igrači osim Petra Milanovića (prešao u Šumadiju, Kragujevac) otišli su u kragujevački Vožd.

Uskoro se očekuje i bilans prelaznog roka za koji je nadležna registraciona komisija KSV.