sahŠAH
Jovana Vojinović prvakinja Srbije u šahu
 
Velemajstor Jovana Vojinović iz Trstenika nova je prvakinja Srbije u šahu posle državnog šampionata, danas završenog u Banji Junaković, kraj Apatina.
Vojinović je osvojila osam poena iz 11 partija – sedam pobeda, dva remija i dva poraza, koliko je imala i drugoplasirana Anđelija Stojanović, ali uz slabije dodatne kriterijume.
Poslednje, 11. kolo, uprkos tome što je samo jedna partija odlučena, donelo je veliku borbu, a remiji su sklapani uglavnom pri kraju petog sata igre.
U derbiju, Vojinović protiv Marije Rakić nije uspela da realizuje udvojene pešake na „H“ liniji u topovoskoj završnici. Prethodno je Stojanović podelila poen sa mlađom od sestara Rakić, Teodorom.
Remijem su završene i partije Suzana Maksimović-Sandra Đukić, Marija Manakova-Mila Žarković i Ana Benderać-Ksenija Tomin.
Maja Milanović je pobedila Katarinu Ostojić i prepustila joj „fenjer“ na tabeli.
Konačni plasman: Vojinović i Stojanović po 8 poena, Marija Rakić 7,5, Tomin 7, Manakova 6,5, Đukić, Benderać i Maksimović po 5,5, Žarković 4,5, Teodora Rakić i Milanović po 3, Ostojić 2 poena.
Ovo je Jovani Vojinović prva titula državne prvakinje, a o borbenosti učesnica šampionata svedoči podatak da nema neporaženih igračica. Najmanje poraza, po jedan, pretrpele su Stojanović I Marija Rakić.
Nagradni fond iznosio je 250.000 dinara, uz ekstra honorare svim učesnicama.
Povezana vest:  Damir Mikec i Andrea Arsović osvojili Otvoreno prvenstvo Solina