ragbi_sedmica_ekipa

RAGBI 7

Naši momci na Evropskom prvenstvu u Letoniji

 

Reprezentacija Srbije u ragbiju 7, otputovala je juče na Evropsko prvenstvo koje će se od 8 do 10. jula održati u Letoniji.

Nakon više od mesec dana priprema, reprezenatcija Srbije kreće na put koji za koji su svi  vredno radili u prethodnom periodu. Na putu ka Evropskom prvenstvu Srbija je osvojila dva medjunarodna turnira, u Italiji i Beogradu, ali potvrda tih uspeha treba da dobije svoj konačni pečat na predstojećem Prvenstvu.

Selektor naše reprezentacije Marko Kapor, odredio je konačan spisak igrača koji će igrati na šampionatu, ali ističe da su razlike bili minimalne i da je bio na velikim mukama pri konačnom odabiru.

-Prvo što se mora reći je da su svi momci fenomenalno trenirali i da su pružali maksimum kako na treninzima tako i na utakmicama i da su nijanse odlučivale kojih deset igrača će ići na put, ali na sve te momke se u velikoj meri računa i u budućim akcijama, jer sa ovom generacijama imamo priliku da uradimo nešto veliko.

Povezana vest:  SKI SKOKOVI, Braća Prevc u istoriji ski skokova

Kapor se zatim osvrnuo i na kompletan period priprema.

-Kao nikada do sada se nismo pripremali ovako dugo, oko pet nedelja, sa velikim brojem treninga i pripremnih utakmica, kroz koje su igrači provodili dosta vremena zajedno i napravili sjajnu atmosferu i hemiju, koja će sigurno biti veliki plus za našu igru.

Očekivanja su bez lažne skormnosti velika, ali se neće na put krenuti u euforiji, već će se korak po korak pokušati doći do konačnog cilja.

-Svi znamo koje su nam želje i ciljevi i svi smo maksimalno posvećeni tome, a to je da naredne godine igramo sa reprezentacijama koje su u grupi iznad nas. Sigurno je da taj put neće biti nimalo lak, ali verujemo u sebe da ćemo uspeti da ostvarimo taj cilj. Već na startu nas očekuje možda i najteži  ispit, a to je protiv Monaka koji je za nas nepoznanica, jer tu ekipu čine igrači koji mahom igraju u Francuskim ligama, ali mi ćemo prevashodno gledati da naša igra bude konstantna i bez grešaka, jer tada ćemo imati velike šanse za trijumf – istakao je Kapor.

Povezana vest:  BELGRADE SPORT FEST od 15 do 19. juna na platou ispred Ušće Shopping Centra

Kao potencijane kandidate za osvajanje naše grupe, Kapor ističe još par reprezentacija.

-S obzirom da samo konačni pobednik ide u grupu više, očekuje nas pakleni ritam utakmica, u kojima te i jedan kiks može izbaciti iz konkurencije. Istakao bi Monako, Maltu i domaćina Letoniju, uz nas naravno, kao najveće pretendente za osvajanje trofeja, ali treba biti oprezan sa svim reprezentacijama, jer igra je takva da i najmanja neopreznost može skupo da košta.

Povezana vest:  Izbori za predsednika SSS 15. marta

 

Takmičenje zvanično počelo dana, 9. jula, a naša reprezentacija, koja je najbolje rangirana u grupi B, prvi meč tog dana igra sa Monakom,  zatim sa Grčkom, Bosnom i Hercegovinom i na kraju dana sa Luksemburgom. Poslednji meč u grupnoj fazi Srbija igra 10. jula sa Slovačkom, a zatim slede odlučujuće borbe sa reprezentacijama iz  grupe A, u zavisnosti od plasmana posle grupnog dela, u kojoj se nalaze Letonija, Norveška, Madjarska, Malta, Bugarska i Letonija.

 

Na put za Letoniju krenuli su sledeći igrači: Aleksandar Djordjević, Miladin Živanov, Nemanja Simonović, Boris Martić, Ivan Pirković, Andrija Janković, Milan Orlović, Uros Babić, Marko Ristić, Vitor Ljubicić.

 

Selektor: Marko Kapor

Trener: Milan Rastovac

Doktor: Srdjan Nikolić