raketno_modelarstvoPregršt medalja za naše raketne modelare

Na Beograd kupu, održanom od 16. do 17. jula na aerodromu Lisičji Jarak u Beogradu, naši raketni modelari nastavili su sa odličnim rezultatima i time poboljšali svoj generalni plasman u Svetskom kupu raketnih modelara. Osvojene su 4 zlatne medalje u klasama S-4A, S7, S-9A i S-8E/P.

U klasi S-4A od 12 takmičara, najbolji je bio Živan Josipović, drugo mesto Đorđe Vukašinović i treće Luka Volarević. Njih trojica su i u klasi S-6A, u konkurenciji 26 takmičara, bili visoko pozicionirani – Luka Volarević na drugom mestu, Živan Josipović trećem i Đorđe Vukašinović na četvrtom.U klasi S7 prvih pet mesta osvojili su takođe naši takmičari- prvo mesto Živan Josipović, drugo Miroslav Stančević, treće Vladimir Čipčić, četvrto Dejan Stančević i peto Miodrag Čipčić. Vladimir Čipčić je bio prvi u klasi S-8E/P. A u klasi S-9A od 15 takmičara prvoplasirani je bio Tomislav Erdeg a drugi Živan Josipović.

Povezana vest:  NORDIJSKO TRČANJE, Bjoergen neprikosnovena u trci na 5 km u Kusamu, Finska

U organizaciji AK „Franjo Kluz“ iz Zemuna, na takmičenju su učestvovali sportisti iz četiri zemlje – Bugarske, Hrvatske, Slovenije i Srbije. Sudije su bile iz Makedonije a predsednik žirija Stuart Lodge došao je iz Velike Britanije, koji je ranije pisao o Beograd kupu niz afirmativnih članaka. Primećen je i porast interesovanja za klasu maketa S7, pa se u ovoj klasi takmičilo dosta naših mlađih takmičara, a i gosti iz Hrvatske su prvi put posle dužeg vremena nastupili u ovoj klasi. Prvog dana takmičenje je posetio i predsednik VSS Labud Bulatović.

Povezana vest:  ŠAH VESTI, Marković i Benderać prvaci centralne Srbije

Nakon Beograd kupa, u generalnom plasmanu Svetskog kupa raketnih modelara, takmičari iz Srbije zadržali su prve pozicije u klasama S-4A, S-6A i S7. U klasi S-4A prva tri mesta zauzimaju Živan Josipović, Radojica Katanić i Zoran Katanić. U klasi S-6A Radojica Katanić i Živan Josipović su na prvom i drugom mestu, a na istim pozicijama su i Miroslav Stančević i Vladimir Čipčić u klasi S7. Vladimir Čipčić je i treći u klasi S-8E/P, dok je Zoran Katnić drugi u klasi S-9A.

Povezana vest:  ŠAH VESTI, Prvenac Manakove