Balkansko prvenstvo do 13 godina_Anja Velemir

BADMINTON, PRVENSTVO BALKANA

Juniori pred istorijskim uspehom!

 

Početak ekipnih takmičenja Balkanskog prvenstva u badmintonu za igrače do 13 godina – KARATAŠ 2011, koje Badminton savez Srbije organizuje, pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, protekao je u znaku reprezentacija Srbije i Turske.

Naši mladi badmintonci su ubedljivom pobedom od 4:1 nad grcima došli u mogućnost da eventualnim pobedama nad rumunima i bugarima ostvare plasman u finale čime bi bio zabeležen najveći reprezentativni uspeh.

Povezana vest:  NHL, Pitsburg se bez Krozbija osvetio Bostonu

Nakon spektakularne ceremonije otvaranja, pred prepunom halom Omladinskog kampa ‘’Đerdap’’ na Karatašu uz prisustvo mladih i perspektivnih tekvondoista, fudbalera, sinhronih plivačica i drugih, odigrani su ekipni mečevi po grupama u kojima su postignuti sledeći rezultati: grupa 1 – Grčka / Rumunija 3:2, Srbija / Grčka 4:1, grupa 2 – Turska / Srbija B 5:0, Srbija B / Bugarska 0:5.

-Podrška Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, poverenje koje uživa Badminton savez Srbije u međunarodnim institucijama, odlični uslovi za takmičenje i boravak sportista u Omladinskom kampu ’’Đerdap’’ na Karatašu bili su presudni da se organizacija Balkanskog prvenstva u badmintonu za igrače do 13 godina dodeli Srbiji. Predsednik Balkanske badminton federacije dr Puzant Kazabjan i šef struke Svetske badminton federacije Gunter Huber ocenili su da je balkanijada na Karatašu, uz sve projekte koje vodi Badminton savez Srbije,  pirpremljena na izuzetno visokom nivou i da srpski takmičari napreduju i postižu sve bolje rezultate. Činjenica da reprezentacija Srbije nastupa sa dva tima kao i da je prvi tim na putu ka postizanju najboljeg timskog rezultata pokazuju da se ovaj olimpijski sport uspešno razvija u Srbiji i da nas na predstojećim takmičenjima očekuju nova priznanja  – izjavio je Radomir Jovović, predsednik Upravnog odbora Badminton saveza Srbije.

Povezana vest:  Tuča i pobeda hokejaša Zvezde u derbiju