bm_ada_kvale_2011_mus

BIČ MASTER 2011

Počeo je finalni turnir Prvenstva Srbije u odbojci na pesku

 

Završnica četvrtog po redu Prvenstva Srbije u odbojci na pesku Vip Beach Masters počela je finalnim turnirom na beogradskoj Adi Ciganliji. Organizovana je i Vip Beach Masters škola odbojke, za najmlađe posetioce starosti do 14 godina, koju vodi Vanja Grbić. Ulaz za sve mečeve je besplatan.

Beograd, 26. avgust 2011. – Finalni turnir Vip Beach Mastersa – Prvenstva Srbije u odbojci na pesku, u organizaciji kompanije Vip mobile i Odbojkaškog saveza Srbije, počeo je kvalifikacionim mečevima u muškoj i ženskoj konkurenciji, koji su održani juče, 25. avgusta i danas pre podne, na beogradskoj Adi Ciganliji. Mečevi glavnog turnira će biti održani danas i u subotu, dok će polufinalne i finalne mečeve posetioci moći da prate u nedelju, 28. avgusta.

Povezana vest:  VINER LIGA, SENIORI, Kolubara slavila protiv Radničkog

Na finalnom turniru učestvuje čak 45 muških i 14 ženskih ekipa, od kojih 4 ekipe dolaze iz inostranstva i to kod muškaraca po jedna ekipa iz Turske i Rumunije, a kod žena po jedna ekipa iz Bugarske i Makedonije. Nakon što prođu kvalifikacione mečeve, 16 najboljih muških ekipa i 8 ženskih boriće se za vredne novčane nagrade, iz fonda koji je obezbedila kompanija Vip mobile za pobednike turnira i šampione i šampionke Srbije.

Za prestižnu titulu šampiona i šampionki Srbije nadmeću se timovi sa najviše sakupljenih bodova u generalnom plasmanu na oba turnira serije Vip Beach Masters 2011. Vodeći tim na tabeli u muškoj konkurenciji su pobednici prvog ovogodišnjeg VBM turnira u Kragujevcu Jovan Marković i Dejan Jović sa 50 bodova, na drugoj poziciji se nalaze Nemanja Vidić i Miljan Kiković sa 42 boda, dok treću poziciji sa 34 bodova zauzimaju Stefan Basta i Igor Tešić. U ženskoj konkurenciji na šampionsku titulu pretenduju Ivana Isailović i Milena Matić sa 25 bodova, na drugoj poziciji se nalaze Nataša Ševarika i Jelena Blagojević sa 20 bodova, dok treću poziciju sa 18 bodova zauzimaju Nina Škarić i Vanja Matić.

Povezana vest:  Poljska prvak Evrope u konkurenciji kadeta

Danas počinje i Vip Beach Masters škola odbojke na pesku za decu do 14 godina, koju vodi naš proslavljeni odbojkaš Vanja Grbić.  Časovi za male ljubitelje ovog sporta su na programu danas i sutra od 17 do 18 časova, a Vip Beach Masters škola odbojke nastaviće se i u nedelju 28. avgusta, od 16,30 časova, na glavnom terenu u pauzi između ženskog i muškog finala. Velika najava škole odbojke održaće se u subotu 27. avgusta od 12-13 časova u Vip prodajnom mestu u Knez Mihailovoj 9, kada će Vanja Grbić svim posetiocima potpisati lopte i fotografisati se sa njima.

Povezana vest:  SENIORKE – 45. KUP SRBIJE – ČETVRTFINALE, Radnički iz Beograda i Tent izborili polufinala

Turnir se završava u nedelju, 28. avgusta, svečanom dodelom nagrada, nakon finalnog meča muških ekipa koji počinje u 17:00 časova. Tri najbolje ekipe na beogradskom turniru osvojiće zlatne, srebrne i bronzane medalje, pehare i novčane nagrade, od kojih pobednički muški tim dobija 1.400 evra, a ženski tim 1.100 evra. Ekipe sa najviše sakupljenih bodova u generalnom plasmanu na oba turnira serije Vip Beach Masters 2011 biće proglašene šampionima i šampionkama Srbije  za 2011 godinu i osvojiće ček od po 1.500 evra po timu.