padobranstvoOsam padobranki oborilo državni rekord

Sedam sportskih padobranki i pripadnica 63. padobranskog bataljona Specijalne brigade Radmila Ðurić oborile su danas državni padobranski rekord u osmočlanoj formaciji skokom sa 4.000 metara iznad aerodroma Batajnica.

Uz Ðurićevu, to su Jelica Kraječeska, Jelena Mihajlović, Tijana Radić, Ana Vučić, Marijana Momčilović, Milena Mirković i Svetlana Simić koje su novi državni rekord ostvarilre u drugom pokušaju skokom iz helikoptera „Mi-17“.

Povezana vest:  MEDITERANSKE IGRE, Grčkoj oduzeta organizacija Mediteranskih igara 2013.

Posle izlaska iz helikoptera uspele su da se čvrsto uhvate u letu i održe formaciju duže od tri sekunde, što je bilo dovoljno da, nakon pregleda snimka, to i zvanično potvrdi padobranski sudija.

Pohod na rekord počeo je pre više od mesec dana inicijativom mladih padobranki iz aeroklubova širom Srbije, okupljenih u Udruženja žena letača Srbije, a uz pomoć Ministarstva odbrane i Vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane.

Povezana vest:  ŠAH, Velika VIP simultanka sa Anatolijem Karpovim

Da ceo događaj prođe u besprekornoj organizaciji pomogi su pripadnici 204. vazduhoplovne brigade vojnog vazduhoplovstva, objavljeno je na Internet stranici Ministarstva odbrane.