OSVAJACI MEDALJA SA ORGANIZATORIMA

MAČEVANJE

Smiljka Rodić i Ivan Bundalo pobednici „Kupa Železničara“

SMILJKA RODIC I IVAN BUNDALOSmiljka Rodić, mačevalka beogradskog kluba Silni i Ivan Bundalo, mačevalac zrenjaninskog Omladinca osvojili su prva mesta na tradicionalnom „Kupu Železničara“ u disciplini mač, koji su u novoj mačevalačkoj, dugo čekanoj, sali u renoviranom petom magacinu na beogradskoj železničkoj stanici organizovali klubovi Železničar i Olimpija.

Rodićeva je u finalu sa 15:6 savladala Aleksandru Jevremović iz Crvene zvezde. Dve bronze pripale su Romani Caran iz zrenjaninskog Omladinca i Danijeli Ilić iz Crvene zvezde.

Jevremovićeva je sa 15:13 eliminisala u polufinalu Romanu Caran, dok je Rodićeva bila bolja 15:14 od Ilićeve. Učestvovalo je 15 takmičarki.

Povezana vest:  TREĆA KONFERENCIJA ŽENE I SPORT

– Ovo mi je prvi turnir ove sezone koji sam osvojila i veoma sam zadovoljna – rekla je Smiljka Rodić.- Treniram dosta, u dobroj sam formi i nadam se da će nastavak sezone doneti još bolje rezultate.

Bundalo je savladao u borbi za zlatnu medalju i veliki pehar organizatora sa 15:5 Marka Miloševića iz kluba Soko Novi Sad. Bronze su pripale Aleksandru Anastasovu iz skopskog Vardara i Filipu Stojanoviću iz Silnog.

Povezana vest:  BIATLON, Tarjei Boe i Kaisa Makarainen osvojili Kristalne globuse

Ivan Bundalo je u polufinalu eliminisao Stojanovića sa 15:5, dok je Milošević bio bolji od Anastasova 7:6. Učestvovao je 21 mačevalac iz Makedonije i Srbije.

Nagrade su uručili Ana Radević direktor Sektora sa upravljanje imovinom Železnica Srbije i Ivan Bogavac predsednik UO Zajednice železničkih sportskih klubova Srbije.

– Turnir je bio dobra prilika da sa našim sportskim prijateljima podelimo radost zbog nove sale, jedine u Beogradu koju će koristiti samo mačevaoci – rekla je Vesna Barbulović, jedan od trenera u Olimpiji i rukovodilac projekta rekonstrukcije zapuštenog magacina.- Kao što je svima koji prate sport poznato, prostor za trening u svim sportovima je problem Beograda. Dva kluba, Olimpija i Železničar su se udružili i sopstvenim snagama, entuzijazmom i voljom, uz samo dva angažovana profesionalna radnika, jer su skoro sve građevinske radove uradili sami, i uz nesebičnu pomoć “Železnice Srbije” renovirali deo neupotrebljivog magacina. Dobili smo, tako, prvi put u istoriji ovog sporta uslove za kvalitetan stručni rad u namenskom prostoru sagrađenom za potrebe mačevanja kao olimpijskog sporta.

Povezana vest:  PADOBRANSTVO, Đurićeva, Korać i "Grifon" najbolji u Jagodini